‘Verilmeyecek hesabımız yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Verilmeyecek hesabımız yok’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 00:00

Ankaragücü yönetiminden istifa eden eski başkan Atilla Süslü, Sinan Kurumuş ve Ümit Kurt’un, transferlerinden gelen paraların nerelere harcandığını, açık bir şekilde ortaya koydu.

Haberin Devamı

‘Kulübe giren paralar, federasyon kanalı ile ihtar çeken oyuncuların alacaklarına gitti.’

“BU YÖNETİM TARİHE GEÇECEK SÖZÜMÜN ALTI ÇİZİLMESİ VE İYİ ANALİZ EDİLMESİ GEREKİYOR”

 Ankaragücü’nün eski başkanı ve önceki gün istifasını açıklayan yöneticisi Atilla Süslü, kendi dönemi ile ilgili olarak her zaman ‘şeffaflıktan’ yana olduklarını yineleyip, “Bizim verilmeyecek bir kuruş hesabımız yok” diye konuştu.
Sinan Kurumuş’un satışından gelen paranın akıbeti konusunda kamuoyunda çıkan dedikodulara sert tepki gösteren Süslü, rakamları birebir açıklayıp, soru işaretlerini ortadan kaldırdı.
Sinan Kurumuş’un satış bedelinin Beşiktaş tarafından borsaya da bildirildiğini belirten Süslü, şu bilgileri verdi:
“Oyuncunun transfer bedeli, futbolcunun yetiştirme tazminatı ve KDV dahil toplam 360 bin TL dir. Bu tutar, 24.12.2012 tarihli peşinat olarak nakit 160 bin TL, 30.01.2013 - 30.04.2013 tarihli 4 ayrı vadeli çek olarak 50’şer bin TL şeklinde tahsil edilmiştir. Kulübümüzden alacakları için Futbol Federasyonuna başvuran oyuncuların ödemeleri için şahsi kredimi kullanarak çekleri tahsil ettik. Gelen para ile Serkan Şirin’e 130 bin TL, Orhan Evci’ye 115 bin TL, Gökhan Akan’a 55 bin TL, Bednar’a 10 bin Euro ve Sinan’ın Beşiktaş’a satışında aracı olan menajer İbrahim Çelik’e 30 bin TL ödeme yaptık.”

Haberin Devamı

90 BİN TL’Yİ BAŞKANA TESLİM ETTİM

“Sivasspor’a satışı gerçekleşen Ümit Kurt için de 385 bin TL giriş oldu. 405 bin TL olan alacağımız, oyuncunun avukatlık masrafları nedeni ile 385 bin TL’ye düştü. Oyuncunun menajerinin, kulübümüze 10 bin TL iade etme sözü var. Oyuncudan gelen paradan; Bilal’e 68 bin TL, 92 bin TL Timur’a (bunun 20 bin TL’si Yiğiner tarafından karşılandı), H. Peter Brigel’e 26 bin Euro, Bednar’a yine 10 bin Euro, Aytaç’a 14 bin TL, satışın gerçekleşmesini sağlayan menejere 20 bin TL ve eskiye dönük borçlara 28 bin TL ödeme yaptık. Elimizde bulunan 90 bin TL’yi de seçildiğimiz gün Mehmet Yiğiner’e teslim ettim. Ankaragücü’nün en parasız döneminde göreve soyunup, yapılan tüm harcamaları kamuoyu ile paylaşan bir başkan oldum. İçim her zaman rahat. Sinan’ın satışından önce bu kulüpte bir kuruş para yoktu. Bu yönetim tarihe geçecek diye bir sözüm vardı. Bu, gerçekten altı çizilmesi ve iyi analiz edilmesi gereken bir sözdü.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!