Venezuelalı büyükelçinin Türk mutfağı tutkusu

Güncelleme Tarihi:

Venezuelalı büyükelçinin Türk mutfağı tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 15:05

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, diplomasi trafiğinden yemek yaparak uzaklaşıyor. Bracho, “Hamsili pilavı kendim hazırlıyorum. Zeytinyağlı dolma ve vişneli sarmayı da kendim yapıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, atalarının İtalya ve Afrika kökenli olduğunu belirterek yemek yapmayı hem çok sevdiğini ve bu konuda başarılı olduğuna inandığını söyledi. Çok sayıda Türk yemeğini yapabildiğini kaydeden Bracho şunları söyledi:
"Hamsili pilavı kendim hazırlıyorum. Zeytinyağlı dolma ve vişneli sarmayı da kendim yapıyorum. Türk mutfağından en sevdiklerim aşure, künefe ve balık buğulama. Bu üçünden en sevdiğiniz hangisi diye sorarsanız kesinlikle balık buğulama benim favorim. Aynı bölgeyi paylaşan ülkelerin yemeklerinin birbirine benzerliği kaçınılmaz fakat egzotik olan bir şey varsa o da yoğurdun etle birleştirilmesi. 9 yaşındaki kızımın en sevdiği yemek ‘etli yoğurt’ diye andığı İskender kebap. Alışveriş merkezine gittiğimizde her defasında ‘etli yoğurt’ yemek istiyor. Ankara’daki semt pazarlarını çok seviyorum. Sık sık pazara gidip orada saatlerimi geçiriyorum.” 

Haberin Devamı

TUNALI’DA KİTAP OKUYORUM

Ankara'dan önce İstanbul'da görev yaptığını anlatan Bracho, Başkent’i çok sevdiğini vurgulayarak, "Ankara'yı İstanbul'a tercih ederim. Evet İstanbul'da çok fazla seçenek var ama önünüzdeki 100 seçenekten ikisini yapmak isteseniz ancak birine vaktiniz olur. Çünkü trafik izin vermiyor. Ankara'nın sakinliği hoşuma gidiyor. Tunalı'da ya da başka bir yerde genelde kafeye gidip kitap okuyorum, insanları gözlemliyorum. Bir kafeye gidip kitap okumaya başladığımda saatin nasıl geçtiğini anlamıyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!