Velilere korsan servis uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Velilere korsan servis uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2008 00:00

Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanvekili Mehmet Kılınç, Çocuğunu servis ile okula göndermek isteyen velileri uyardı.

ANKARA Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası (ASİO) Başkanvekili Mehmet Kılınç, velileri korsan okul servisleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Kılınç, velilerin korsan servisler konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

İdarelere büyük görev düşüyor

Okul taşıtlarının 12 yaşın altında olması gerektiğini belirten Kılınç, "Öğrenci velileri okullardan şoförlerin dosyasını isteyebilir, şoförün sadece ehliyetinin olması yetmez, öğrenci velileri şoförle tanışsın" dedi. Okul idarelerinin de korsan servisler konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Kılınç, "Okul idarelerine de büyük görev düşüyor, korsan taşımacıları okul bahçelerine sokmamaları gerekiyor" dedi.

Velileri bilgilendireceğiz

Korsan servisçiliğin önlenebilmesi için okullarla ve okul aile birlikleriyle çalışacaklarını belirten Kılınç, "Okul- denetim filosu kurduk, okul aile birliklerinde velileri bilgilendireceğiz" dedi. Servis fiyat tarifeleriyle ilgili olarak da bilgi veren Kılınç, bu yıl sadece öğrencilerin okula gittiği 182 günden hesaplama yapılacağını bayram, yılbaşı, sömestri tatillerinin tarifeye dahil olmadığını söyledi. Kılınç, peşin ödemelerde yüzde 10 indirim ya da taksit imkanı olduğunu kaydetti.

Aman plakaya dikkat

ANKARA’da kayıtlı 6 bin 183 servis aracı bulunduğunu belirten Ankara Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanvekili Mehmet Kılınç, C plakası olmayan araçların öğrenci taşıyamayacağını söyledi. Başkanvekili Kılınç, şunları söyledi: "Toplum olarak hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Belirli konular değişmedikçe bunun önüne geçilemez. Bu konuda herkese pay düşüyor. Çocuklarımızı emanet ediyoruz. İdareci de çocuğunu emanet ediyor polis de emanet ediyor. Veliler şoförlerle tanışsın, bilgi alsın."

Ankara’daki fiyat tarifesi şöyle:

0-3 kilometre 750 YTL

3-6 kilometre 800 YTL

6 -10 kilometre 1000 YTL

10-15 kilometre 1170 YTL (KDV dahil)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!