Veliler daha heyecanlı

Güncelleme Tarihi:

Veliler daha heyecanlı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2008 00:00

Çankaya Gösteri Merkezi’nde genç yetenekler hünerlerini sergilerken, onları izlemeye gelen aileleri de heyecanlarını gizleyemedi. Veliler bir yandan çocuklarına destek olurken, diğer yandan da kendi heyecanlarını bastırmaya çalıştı. Veliler arasında tesbih çekerek dua okuyan bile vardı.

Paris’ten dayısı geldi

Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nden Berk Ay’ın dayısı, teyzesi, annesi ve babası ailecek desteklemek için geldiler. Dayısı da Paris’ten gelen Berk’in annesi Şennur Ay, "Yarışma umduğumuzun da üstünde gidiyor. Çocukların kendini göstermesi açısından bu yarışma çok önemli. Çocukların üretken olmasını da sağlıyor. İlk başlarda müzikle ilgilenmesine engel olmaya çalıştık ama şimdi destekliyoruz. Sahne şovları çok başarılı ve çok enerjikler" dedi.

İki rakibin babası

Türk Telekom ve 75. Yıl Lisesi’nde yarışacak ve rakip iki kızını desteklemek için üçüncü kızıyla gelen Hasan Çıkar, "İki kızım da ayrı ayrı müzikle ilgileniyor. Müzikle ilgili eğitim almaları için İsviçre’ye gidecekler. Yarışmada rakipler ama evde değiller. Kavga çıkmıyor bu konuda. Bizim evimizde televizyon izlemek yasak. İyi olan kazansın" dedi.

Dua etti tespih çekti

Yarışma renkli görüntülere de sahne oldu. İzleyici koltuğunda tesbih çekerek dua eden yaşlı teyze toruna destek oldu.

Tarzım değil oğlum için geldim

Gazi Anadolu Lisesi’ndeki oğlunu desteklemek için geldiğini söyleyen İlhan Kavşat, "Bu tarz müzik benim tarzım değil ama ailecek çocuğumuzu desteklemek için geldik. Sanat müziğiyle ilgileniyorum. Ailecek müziğe ilgimiz var kızım da TRT korosundaydı. Müziğin çocuğun gelişimine faydası var. Yarışma çok güzel gidiyor" dedi.

Heyecandan ağlayacağım

75. Yıl Lisesi’nden yarışmaya katılan çocuğunu izlemeye gelen İlknur Aniler, "Çok güzel bir organizasyon oluyor. Ankara Hürriyet’i bu organizasyon için kutluyorum. Benim oğlum yarışacak ama ben ondan daha heyecanlıyım. Kendimi tutamayıp sevinçten ağlayacağım. Çok iddialıyım, solistimiz çok başarılı. Veliler müzikle ilgilenen çocuklarına destek olmalı engel olmaya çalışmamalılar" dedi.

Biz daha iddialıyız

Türk Telekom Lisesi’nden yarışmaya katılan oğlunu desteklemek için Anadolu Gösteri Merkezi’ne gelen Fatoş Demir, "Oğlum 3. sınıftan beri müzikle uğraşıyor. Çocuğumun müzikle uğraşmasını destekliyorum. Çok iddilayız. Çünkü sahnede çok samimiler" dedi.

Yarışma çok güzel

75. Yıl Lisesi’ndeki oğlunu izlemeye gelen Semahat Serdar, "Oğlum gitar çalmayı kendi kendine öğrendi. 4 yıldır müzikle uğraşıyor. Derslerini etkilemiyor. Böyle organizasyonlar çok çocukların gelişimi için çok önemli ve faydalı. Biz ailecek destek olmak için geldik. Yarışma çok güzel gidiyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!