Vatandaş istemedi duvarda söküm başladı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaş istemedi duvarda söküm başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 15:30

TCDD’nin Sincan Atatürk Caddesi’nde Başkentray projesi kapsamında ses yalıtımı için tren hattıyla konutların arasına yaptığı beton ses duvarı, tepkiler üzerine sökülmeye başladı.

Haberin Devamı

Sincan’da Başkentray projesi kapsamında ses yalıtımı için tren hattıyla konutların arasına beton ses duvarı inşa eden Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), vatandaşların itirazı üzerine duvarı sökmeye başladı. Sincan’da Atatürk Caddesi boyunca yerleştirilen ve boyu 7 metreyi bulan ses duvarı bölgede yaşayan vatandaşlar ile esnafı huzursuz etmişti. Hürriyet Ankara’nın 29 Ocak’ta‘Bir duvar da Sincan’a’ haberiyle gündeme getirdiği duvar için Atatürk Caddesi esnafı, “Cadde hapishaneye döndü. Hemen karşımızda koca duvar yükseliyor. İnsanlar rahatsız oluyor görüntüden. Ayrıca bu bölgede evlerin de önü kapandı” ifadelerini kullanmıştı.

ÜST BLOKLARI İNDİRİLDİ

Atatürk Caddesi’nin yanından geçen tren hattı ile konutların arasındaki ses duvarının üzerine sprey boya ile yazılan “Beton duvarları derhal kaldırın. Sincan Halkı” ifadesi de dikkat çekmişti. Sincan’da imza kampanyası başlattıkları da öğrenilen vatandaşların itirazı üzerine TCDD tarafından duvarın üst kısmındaki beton blokların indirilmeye başladığı görüldü. Benzer bir ses duvarı daha önce de Gazi Mahallesi’nde Polatlı Caddesi boyunca yapılmıştı. 7 metrelik duvarın 3 metreye düşürülmesi ve ağaçlandırılarak yükseltilmesi için imza kampanyası başlatan vatandaşların talepleri üzerine çalışmalara ara verilmişti.

Haberin Devamı

Vatandaş istemedi duvarda söküm başladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!