Vatan için gazi oldu azminden vazgeçmedi

Güncelleme Tarihi:

Vatan için gazi oldu azminden vazgeçmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2024 22:46

Bugün 19 Eylül Gaziler Günü... Ankara’da yaşayan Pençe Kilit gazisi Emirhan Karagöbekli mayına basarak görme yetisini kaybetti, sol bacağı ampute oldu. Bir yıl süren tedavi sürecinde de hastanede eğitim almayı sürdüren gazi Karagöbekli, “Düştüğümüzde pes etmeden her zaman daha güçlü ayağa kalkabiliyorsak başarmışız demektir. Engel aslında insanın bedeninde değil, beyninde ve düşüncelerindedir” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Emirhan Karagöbekli, 2022’de Irak’ın kuzeyinde yürütülen ‘Pençe Kilit Operasyonu’nda piyade komando olarak görev yaptığı sırada mayına basması sonucu görme yetisini kaybetti, sol bacak diz altı ise ampute edildi. Gazi olan Karagöbekli, bir yıl süren tedavi sürecinde hastanede eğitim alarak Braille alfabesini öğrendi. Hayallerinin peşini bırakmayan ve azimle çaba gösteren gazi Karagöbekli, Ankara’daki Gören Kalpler Görme Engelliler Merkezi’nde bilgisayar öğreniyor, boya ve fırçayı eline alarak hayal gücünü resmediyor. “Engelleri gözümüzde büyütmemek gerek” diyen gazi Karagöbekli’nin en büyük hayali ise kendine ait bir çiftliğinin olması. 19 Eylül Gaziler Günü’ne özel Hürriyet Ankara’ya konuşan gazi Karagöbekli yaşadıklarını ve hayallerini anlattı.

Haberin Devamı

Vatan için gazi oldu azminden vazgeçmedi

HİÇ UNUTMUYORUM BİR BAYRAM SABAHIYDI...

“Erzurum’da doğup büyüdüm, gazi olduktan sonra Ankara’ya geldim. 2022 yılında Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Kilit Operasyonu’na katıldım. Sözleşmeli er olarak görev alıyordum. Irak’ın kuzeyinde yer alan Zap bölgesinde operasyonlarımız devam ediyordu. Tarihi unutmuyorum temmuz ayıydı ve bir bayram sabahıydı. Normalde TİM’in mayın arama dedektörcüsüydüm fakat o sıralar farklı bir TİM ile beraber vatani görevimi sürdürüyordum. Operasyonun gerçekleştiği bölgede yürürken, ayağımın altında bir dal parçası hissettim ve bir iki adım ilerledikten sonra mayına bastığımı anladım. İlk on dakikadan sonra yaşanan hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Bölgeye helikopter bile giremiyordu, diğer askerlerimiz beni sırtlarında, ellerinde taşıyarak Hakkâri Işıklı Seyyar Sahra Hastanesi’ne yetiştirmişler. Burada ilk tedavim gerçekleştirildikten sonra, Şırnak Cizre Havalimanı’na getirilmişim. Oradan da ambulans uçakla tedavimin geri kalanı için Ankara’ya sevk edildim. Patlayan mayın sonrası, görme yetimi kaybettim, sol bacak diz altım ampute oldu. Oldukça zorlu bir süreçti. Fakat ben bu günüme şükrediyorum, hastanede yattığım dönemde hayal bile kuramazdım bugünlere geleceğimi. O ilk halimle şu andaki ben arasında dağlar kadar fark var. Gönül ister ki hiç kayıp vermeyelim ama bu bir vatan borcu. Allah devletimize, milletimize, kolluk kuvvetlerimize zeval, ziyan vermesin.

Haberin Devamı

Vatan için gazi oldu azminden vazgeçmedi

Vatan için gazi oldu azminden vazgeçmedi

EN BÜYÜK HAYALİM ÇİFTLİĞİMİN OLMASI

Ankara’da da yoğun bir tedaviden geçtim. Yaklaşık bir yıl boyunca tedavi sürecim devam etti. Bacağımın ampütasyonundan ötürü enfeksiyonlar oluştu. Ama ben asla umutsuzluğa düşmedim. Hatta tedavi sürecim devam ederken, hastanede eğitimler almaya başladım. Hakan Hocam her gün gelip bana çeşitli kurslar, eğitimler verirdi. Hastanede, görme engelli insanların okuyup yazması için kullanılan bir alfabe olan Braille alfabesini öğrendim. En büyük destekçilerimden biri ailem oldu. Hastane sürecim bittikten sonra yine bir gazi arkadaşımın tavsiyesiyle Gören Kalpler Görme Engelliler Merkezi ile tanıştım. İyi ki yollarım kesişti. Merkeze gelip eğitim alıyorum, sosyalleşiyorum. Dekoratif el sanatları, bilgisayar, alfabe, müzik dersi ne ararsanız var. Hatta günlük yaşam dersinde yemek bile yapıyorum. Sanırım en çok yemek yapmayı seviyorum. Hayatta her ne olursa olsun engelleri gözümüzde büyütmemek gerek. Büyütürsek bu engel, aynı kar topu gibi büyüyerek karşımıza daha büyük bir sorun olarak çıkıyor. Düştüğümüzde pes etmeden her zaman daha güçlü ayağa kalkabiliyorsak başarmışız demektir. Engel aslında insanın bedeninde değil, beyninde ve düşüncelerindedir. Bundan sonraki en büyük hayalim kendime ait bir çiftliğimin olması. Nerede olduğunun bir önemi yok. Atlar, horozlar, köpekler olsun. Çocuklar, insanlar gelip ziyaret edebilsin. Pozitif bir uğraş istiyorum.”

Haberin Devamı

 ANNESİ EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

Vatan için gazi oldu azminden vazgeçmedi

Gazi Emirhan Karagöbekli’nin en büyük destekçisi ise annesi Zeynep Karagöbekli. Oğluyla birlikte zorlu günleri geride bırakan anne Karagöbekli, “Altı çocuk annesiyim. Çocuklar küçükken eşimi kaybettim. Çalışarak, didinerek büyüttüm onları. Emirhan’ın annesi olduğum için de gururlu ve mutluyum. Hastanede yattığı ilk zamanlar, Emirhan’ın yüzüne bakarak ‘Nasıl geçecek bu günler’ derdim. Şimdi beraber eğitime bile geliyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin bize yardımcı olan kim varsa teşekkürlerimi sunarım hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Vatan için gazi oldu azminden vazgeçmedi

Haberin Devamı

Vatan için gazi oldu azminden vazgeçmedi

 

BAKMADAN GEÇME!