Uzun süren ağrıyı ciddiye alın

Güncelleme Tarihi:

Uzun süren ağrıyı ciddiye alın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 14:59

Bel fıtığının en sık 30-50 yaş arasında görüldüğünü ancak ani yüklenmelerle genç ve yaşlılarda da ortaya çıkabildiğini belirten uzmanlar, “3-5 günden uzun süren, şiddeti artan ve bacağa yayılan ağrılar ciddiye alınmalı” dedi.

Haberin Devamı

Bel fıtığı tedavisinde her zaman cerrahi tedavi gerekmediğini ifade eden Mio Klinik’ten Dr. İsamil Gökyar, “Hastaların büyük bölümünde ilaç tedavisi ve fizyoterapi yeterli olabiliyor. Bu tedaviler başarılı olmazsa epidural enjeksiyon, radyofrekans teknikleri, disk içi girişimler gibi girişimsel yöntemlere geçiliyor. Sorunun devam etmesi durumunda cerrahi tedaviyi düşünmek gerekiyor. Cerrahi yönteme karar verildiğinde amaç, diskin fıtıklaştığı parçanın çıkarılması oluyor” dedi. Bel fıtığı cerrahisinde önceleri klasik açık cerrahi uygulandığını, günümüzde ise cerrahi sonrası oluşan problemlerden kaçınmak için mikroskop kullanılmaya başlandığını belirten Doç Dr. Oğuz Okan Karaeminoğulları ise şunları söyledi:

TAM KAPALI FITIK AMELİYATI

“Kesi küçültülmesine rağmen klasik cerrahi ile aynı yoldan uygulandığından bu sorunların azalsa da devam ediyor. Günümüzde minimal invaziv teknik ile fıtığın cerrahi olarak çıkarıldığı yöntem ‘Tam Kapalı Bel Fıtığı Ameliyatı’ adıyla anılıyor. Bö yöntem ile hasta aynı gün taburcu olabiliyor ve bir kaç gün içinde de günlük hayatına dönebiliyor. Klasik cerrahiden farklı olarak kas, kemik ve bağ dokularına zarar verilmediği ve kanama olmadığı için cerrahi sonrası gelişen problemler büyük oranda azalıyor. Bel fıtığı hastalarının yüzde 60-70’inde uygulanabilen tam kapalı ameliyat, daha önce açık cerrahi uygulanmış hastalarda fıtığın tekrarlaması durumunda da yapılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!