Uzay OSB’ye ilk kazma

Güncelleme Tarihi:

Uzay OSB’ye ilk kazma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 01:00

Türkiye’nin uzay ve havacılık alanındaki projelerine ev sahipliği yapacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB için çalışmalar ay sonunda başlayacak. Bölgede faaliyet gösterecek olan firmalar Nisan 2017’de inşaata başlayabilecek.

Haberin Devamı

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (HAB) için çalışmalar ay sonunda başlayacak. HAB Bölge Müdürü İbrahim Keskiner, çalışmalar hakkında bilgi verdi. HAB’ın 1. etabının tapularının geçen yılın sonunda alındığını belirten Keskiner şunları söyledi:
“Bürokratik işlemlerin yanı sıra arazinin yapılaşmaya esas olacak tesviye çalışmaları ekim ayının sonunda başlayacak. 2017 yılı nisan ayından itibaren de altyapı iş ve hizmetlerini içeren yol, içme suyu, atık su, yağmur suyu, elektrik, haberleşme sistemi, doğalgaz, arıtma tesisleri, Ova Çayı ıslah kanalı gibi çalışmalar için harekete geçilecek. Fabrika inşaatına başlamak isteyen sanayiciler, 2017 yılı nisan ayından itibaren çalışmaya başlayabilecekler. Altyapı çalışmalarının 1. etap bölümünün tamamlanması için ise 18 aylık bir süre öngörülüyor.”

Haberin Devamı

OVA ÇAYI’NA ISLAH

Keskiner, çalışmalar kapsamında bölge içinden geçen Ova Çayı’nın ıslah edilerek yapılacak kanal içine alınacağını ve 1. etabın kanalın doğusunda kalan ilk aşamasından itibaren inşaata başlanacağını söyledi. Kanal ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) arasında kalan batı tarafına sonraki aşamada başlanacağını ifade eden Keskiner, “Sanayi parsellerinde 1. etabın doğu tarafında doluluk oranı yüzde 85. Bu bölgede, 3 bin metrekare ve üzeri olan, küçük sanayi sitesi dışında kalan sanayiciler yer alıyor. Bu kısma hemen başlamayı planlıyoruz ve Eylül 2018’de altyapıyı tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.

15 BİN İSTİHDAM HEDEFİ

HAB’da, uzay ve havacılık alanında faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaların bir araya getirilip entegrasyon sağlanması, üniversiteler, Ar-Ge merkezleri ve sektörde faaliyet gösteren kümeler arasında sinerji yaratılması amaçlanıyor. Böylece uzay ve havacılık sektörünün ileri teknoloji ve yüksek katma değer üretmesi, üretilen ürünlerin ihracatı artırıcı ve ithalatı azaltıcı etkisi dolayısıyla ülkenin cari açığının azaltılması hedefleniyor. Hedefler arasında söz konusu alanlarda eleman yetiştirilmesi için eğitim kurumları kurulması da bulunuyor. Bölgede, 15 bini aşan istihdam ve 5 milyar dolar ciro hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!