Uyarılara rağmen bayram tatili kanlı geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Uyarılara rağmen bayram tatili kanlı geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2011 00:00

Alınan tedbirlere ve tüm uyarılara rağmen, dokuz günlük bayram tatilinin ilk günlerinde yaşanan kazalar sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

TÜM uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen, dokuz günlük tatilin ilk dört gününde çok sayıda kişi trafik kazaları sonucu hayatını kaybetti. Bayram tatilinin dört günlük trafik kazaları bilançosu, 71 ölü, 396 yaralı olarak gerçekleşti.

Sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, “Ramazan Bayramı tatili için trafiğe çıkacak sürücülere hız limitlerine uymalı, en fazla üç saat araç kullanmalı ve acele etmemeli” dedi.

Kazaların, bayramı yasa dönüştürdüğünü belirten Memiş, varış noktalarına güvenle gidip, güvenle dönmek için sürücülere şu önerilerde bulundu:

“Uzun mesafeli yollarda mümkün olduğunca çift şoförle dönüşümlü olarak aracınızı kullanın. Uykusuz, yorgun, aç karnına veya aşırı yemek yiyerek kesinlikle araç kullanmayın.

Yanınıza içecek alın. Sağlık sorunlarınız var ise ilaçlarınızı da yanınıza almayı unutmayın. 12 yaşından küçük çocuklarınızı mutlaka arka koltuğa oturtun ve emniyet kemerlerini bağlayın. Çocuklar için mutlaka araç koltuğu kullanın.

Sürücü ve arka koltukta oturanlar dahil mutlaka emniyet kemerini takın. Acele ederek köprü üstü, viraj, tünel ve tepe üstlerinde araçları kesinlikle sollamayın. Araç takip mesafelerine uyun.

Bölünmüş yollarda hız sınırları otomobiller için 110 kilometre olmasına rağmen, yerleşim yerlerinden geçerken hızınızı düşürün. Cep telefonunuzla konuşarak araç kullanmayın. Varış noktalarına yaklaşırken, dikkatinizi dağıtmayın. Kazaların çoğu, varılacak kente 20 ila 30 kilometre kala oluyor.”

Kırıkkale’de kaza

KIRIKKALE’de bayram ziyaretine giden iki ayrı otomobilin karıştığı kazada bir kişi öldü, yedi kişi de yaralandı. Ankara’dan Samsun istikametine giden Şeref Özçam’ın kullandığı 71 AT 439 plakalı otomobil, Kırıkkale’nin Etiler Mahallesi’nde bariyerlere çarptı. Kazada Nurten Basın hayatını kaybederken, araç sürücüsü Özçam ise yaralandı. Kırıkkale-Ankara Karayolu’nun Yenişehir mevkiindeki zincirleme trafik kazasında ise 2 otomobilde bulunan ve yaralı olan altı kişi Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!