Uyanık ‘dükkancı’

Güncelleme Tarihi:

Uyanık ‘dükkancı’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 00:00

GEÇEN pazar günü yani 22.01.2012 tarihinde saat 16 civarında halden taze olur diye balık almak için Ulus Hali’ne gitmiştim.

Haberin Devamı

Balık ve salata malzemesi aldıktan sonra peynir almaya da karar verdim ve yıllardır alış veriş yaptığım Soykan Mağazasına uğradım. Peynir tezgahı kapı önüne girişe kurulmuştu. Tezgah yada buzdolabı ön kısımdan kapalı arka kısmı ise dükkana bakacak şekilde konumlandırılmıştı. Tezgah üzerine, tezgah içerisindeki peynirlerin tüketici tarafından tadılması için küçük kaplar üzerinde numuneler konulmuştu. ben tulum peyniri alacaktım ve tadımlık kutusunda bu peynir çeşidi tükenmişti. Tezgahın arkasında da herhangi bir görevli yoktu. Biraz bekledikten sonra içeriye girdim başka bir şeylere baktım ve tam çıkıyordum görevlinin yine olmadığını gördüm. Bunun üzerine elimi iç tarafa uzatarak peynirin üzerindeki kırıntıdan bir miktar alıp tatmak istedim. Elimi peynire değdirince aman Allahım... Birden bire elektrik akımına yakalandım, voltaj düşüktü ama kolum bayağı bir sarsıldı. Önce şoka uğradım ve kaçak olabileceği aklıma geldi. tam o sıra başka bir müşteri de başka bir peynirden tatmak üzere elini uzatınca o da bağırdı ve elini çekti. Bunun üzerine oraya bir tezgahtar geldi. Biz ona buzdolabında kaçak olduğunu, bizi elektrik çarptığını söyledik. bize ne dese beğenirsiniz:
“Kaçak maçak yok kardeşim. Biz verdik elektriği, her gelen elini uzatırsa n’olur?”
İnanırmısınız dehşete kapıldım. sinirden ne yapacağımı şaşırdım. Bu devirde nasıl bir kafa bu, nasıl zihniyet? Sizin aracılığınızla belediyeyi göreve çağırıyorum. tüketicileri alış-veriş alışkanliklarını sorgulamak üzere göreve çağırıyorum. ve bir daha Soykan mağazasinda alış-veriş yapmayacağımı belirtmek istiyorum.
m Dr.Müh.Ali UĞURLU

Haberin Devamı

Tanpınar Günleri

TÜRK Edebiyatına şiir, hikâye, roman sahalarında önemli eserler kazandıran Ahmet Hamdi Tanpınar vefatının 50. yıldönümü dolayısıyla Ankara’da anılıyor.
Keçiören Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin hazırladığı programda cumartesi ve pazar günleri sürecek bir sempozyum yapılacak ve bir fotograf sergisi düzenlenecek. Keçiören Tepebaşı’nda Necip Fazıl Salonunda yapılacak sempozyuma 20 ilim ve fikir adamı bildiri ile katılacak. Keçiören BelediyeBaşkanı Mustafa Ak’ın açış konuşmasıyla başlayacak seminerde konuşmacılar şöyle:
Orhan Okay, Hicabi Kırlangıç, Besim Dellaloğlu, Mustafa Atiker,  Alaattin Karaca, Kibar Ayaydın, Adnan Karaismailoğlu, Mehmet Törenek, Mehmet Kurtoğlu, Şaban Abak, Selim Çonoğlu, Şükrü Karatepe, Hayrettin Orhanoğlu, Mustafa Özçelik, Ergün Yıldırım,  Mehmet Narlı, Nazif Öztürk, Cevat Akkanat, Ömer Solak, Asım Öz,  Mahmut Babacan, Hüseyin Pala, Nazmi Avcı.
, Canan Gönüllü Taşkesen, Nesime Ceyhan, Abdullah Harmancı ve D. Mehmet Doğan.
(tyb@tyb.org.tr - tyazarlarbirligi@gmail.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!