'Usulsüzlük değil suç gözüyle bakılmalı'

Güncelleme Tarihi:

Usulsüzlük değil suç gözüyle bakılmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 15:53

Elektrik abonelerinden alınan dolaylı vergilerin kaldırılması konusunda yıllardır mücadele ettiklerini belirten MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, “Elektrik hırsızlığına usulsüzlük gözüyle değil suç gözüyle bakılmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Vatandaşın sevineceği anda dağıtımdaki özelleştirme keşmekeşi yüzünden kayıp kaçak bedelinin yeniden abonelerin sırtına bindirildiğini ifade eden Çetinkaya, itiraz ederek mahkemeye başvuranların da cezalandırılarak masraf ve vekalet ücretlerini ödemek durumunda bırakıldıklarını belirtti. Çetinkaya yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti:

DİCLE BÖLGESİNDE YÜZDE 75

“Bir gecede elektrik dağıtım şirketlerini korumaya alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bir gece de feryatlara ses vererek mesaisini ekonomik zorluklar içinde yaşayan vatandaşlarımıza ayırsın. Elektrik faturalarına önemli bir yük bindiren ve ‘Dağıtım’ adı altında alınan kayıp kaçak ayıbı temizlensin. Uluslararası Enerji Kurumu verilerine göre gelişmiş ülkelerde yüzde 6’larda olan kayıp kaçak oranının Türkiye’de yüzde 15’lere yükseklmesini izah edemeyenler, milletin cebinden artık ellerini çekmek için bir adım atmalı ve soruna usulsüzlük olarak değil suç gözüyle bakmalıdır. Güneydoğu’da Dicle bölgesinde yüzde 75’lerde, Van Gölü bölgesinde yüzde 55’lerde olan kayıp kaçak oranı, bir acziyetin göstergesidir. Elektrik hırsızlığının suç olarak görülmediği bir ülke olmak Türkiye’ye yakışmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!