Ustalar Avrupa sınavına hazır

Güncelleme Tarihi:

Ustalar Avrupa sınavına hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 00:00

Masterler Avrupa Halter Şampiyonası, 18-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kuşadası’nda yapılacak.

Haberin Devamı

Dünyada 28 yıldır düzenlenen ve master sporcuları bir araya getiren organizasyonun, 2013 yılı Avrupa Şampiyonası’na bu kez Türkiye ev sahipliği yapacak. 18-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleşecek şampiyonada Türk milli takımı, bir kadın, 9 erkek olmak üzere 10 sporcu ile yarışacak.
2012’de Azerbaycan’da yapılan Masterler Avrupa Şampiyonası 50 yaş kategorisinde altın madalya kazanan Gürsel Dedeoğlu, faal sporculuğu bıraktıktan 25 yıl sonra yeniden döndüğü halterde, 3 yıllık çalışma sonucu kürsünün en üst basamağına çıkmayı başardı.
2010’da Almanya’daki Dünya Şampiyonası’nda, oy birliğiyle 2013 Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye’ye verildiğini belirten Dedeoğlu, şunları söyledi:
“Dünya ve Avrupa Masterler Halter Federasyonu, beni Türkiye Master Halterciler Temsilcisi olarak görevlendirdi. Organizasyonun başarıyla düzenlenmesi için çalışmalara başladık. 6 Mayıs’ta milli takım seçmesini yaptık. 2009’da işi tek başıma sırtlandım ve bugüne kadar getirdim. Spor Genel Müdürlüğü ve Halter Federasyonunun yeni başkanı Tamer Taşpınar büyük destek sağladı. Kuşadası Belediyesi, her türlü konuda bize yardımcı olacağını iletti. Organizasyonu, Türkiye’ye yakışır şekilde düzenlemek için farklı sponsor desteğine ve reklam gelirine ihtiyacımız var. Bu konuda ilgililerden yardım bekliyorum. Şampiyonaya katılacak haltercileri aileleri ile birlikte Türkiye’nin en güzel turistik beldelerinden Kuşadası’nda ağırlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!