Üretimde sosyal mesafe kuralına uyuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Üretimde sosyal mesafe kuralına uyuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2020 09:45

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, korononavirüs tedbirleri kapsamında, havuç üretiminde çalışanların sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Beypazarı’nda havuç üretimi ve hasadının devam ettiğini aktaran Ateş, “Korononavirüs kapsamında alınan önlemler neticesinde çalışanlarımızı havuç yıkama ve paketleme alanlarına getirerek, paketleme esnasında sosyal mesafe kuralı ile hijyen şartlarına uyarak üretime devam ediyoruz. Yıkanan, paketlenen havuçları İstanbul başta olmak üzere Ankara haline gönderiyoruz” dedi.

SOĞAN VE MARUL DA ÜRETİLİYOR

21 bin bin dekar alanda havuç üretimi yapılan ilçede yılda 126 bin ton havuç üretimi gerçekleştiği bilgisini veren Ateş, “İlçemizde 612 bin 578 dekar alanda tarım yapılıyor. Bunun sadece 21 bin dekar alanında havuç üretimi yapıldığını biliyoruz. Ayrıca, 30 bin ton yeşil soğan üretimi yapılıyor. Marulda da 41 bin ton üretimimizle yine Türkiye’de birinci konumdayız. 12 bin dekar alanda ürettiğimiz 30 bin ton ıspanak ile de Türkiye’de ikinci konumdayız” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!