Unutulmaz şarkılar yeniden dillerde

Güncelleme Tarihi:

Unutulmaz şarkılar yeniden dillerde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2010 00:00

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen, Ustalara Saygı gecesinde Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok ve Tanju Okan’ın unutulmaz şarkıları başkentlilerin çoşkusuyla bir kez daha hayat buldu.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” gecesinde Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok ve Tanju Okan şarkılarıyla anıldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde solistler Tayfun Talipoğlu, Elif Tecer, Mustafa Demiroğlu ve Esra Şahin ile yüzlerce Başkentli sanatseverin hep bir ağızdan coşkuyla söylediği unutulmaz şarkılar, yeniden hayat buldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirerek düzenlediği “Ustalara Saygı” gecesine, bu kez de usta sanatçılar Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok ve Tanju Okan şarkılarıyla konuk oldular.

Gençlik Parkı’ndaki yenilikler

Kemal Günüç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın eşliğinde gerçekleşen geceye Başkan Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu da katıldı. Konser sonunda Tayfun Talipoğlu tarafından sahneye davet edilen Melih Gökçek, “Gençlik Parkı Konser Salonu’na birkaç defa geldim, ama böylesine güzel bir konser için ilk defa burada bulunuyorum” dedi. Başkan Gökçek, konuşmasında Gençlik Parkı’nda yapılacak yeniliklerden de söz etti.

Talipoğlu’ndan övgü

Cem Karaca, Esra Şahin’in Fikret Kızılok, Mustafa Demiroğlu’nun Barış Manço ve Elif Tecer’in Tanju Okan şarkılarını seslendirdiği geceye okuduğu şiirlerle de renk katan Tayfun Talipoğlu, Başkan Gökçek’e hitaben yaptığı konuşmasında, “Buraya geldiğimde muhteşem bir salon buldum. Bu salon için Sayın Başkan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Manço’yu çok severdim

“20 senedir Sayın Başkanı tanırım, hiçbir değişiklik yok. Bu gençliğinizi neye borçlusunuz?” diye soran Talipoğlu’na, “Eşime” diyerek cevap veren Gökçek, solist Mustafa Demiroğlu’na dönerek şunları söyledi: “Şunu da itiraf edeyim. Rahmetli Barış Manço’yu çok severdim. Keçiören Belediye Başkanı olduğum dönemde de sık sık davet ederdim. Barış Manço’nun sesi mükemmeldi. Ama şu anda samimi söylüyorum, Mustafa’nın sesi, rahmetli Barış Manço kadar tok ve güzel. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da çok güzel çalıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!