Ünlü müzisyenin hayat mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Ünlü müzisyenin hayat mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 00:00

Kalbinden ameliyat olduktan sonra zor günler yaşayan ünlü caz sanatçısı Tuna Ötenel, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi’nden taburcu olarak evine döndü. Sanatçının tiyatrocu eşi Berin Ötenel, "Müzik Tanrısının merhametine sığınıyoruz" dedi.

AMELİYAT olduğu Hacettepe Hastanesi’nde üç ay kalmasının ardından, TSK’nın kapılarını açtığı ünlü caz sanatçısı Tuna Ötenel, burada yürümeye ve konuşmaya başlamıştı. Sol kolunu kullanamayan Ötenel’in tedavisine artık evinde devam edilmesi kararı alındı.

Merkeze geldiklerinde fizyoterapist Ahmet Fecimen’in sanatçıyı ilk günde eşini ayağa kaldırdığına dikkat çeken Berrin Ötenel, merkezdeki son gününde Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

"Şimdilik sol elini kullanamıyor. Müzik tanrısı ona yardım edecektir mutlaka. Merhametine sığınıyoruz, saksafonuna ve piyanosuna kavuşması için. Kolumuzu, elimizi, parmaklarımızı geri verecektir. Haftasonları eve çıktığımızda, sağ eliyle piyano çalıyordu. Fizik tedavilere devam ederek, sol kolumuzun geri dönmesini bekleyeceğiz.

Çalmayacaksam bir anlamı yok

Çok üzgün olduğumuz bir gün, ’Tunacım çok güç durumdayız; ama mutlaka yarınlar bize kucak açacaktır. Fakat bir melek gelse ve bana sorsa ’elin mi, ayağın mı’ dese ’bacaklarımı söylerim’ dedim. Çünkü bacaklar çok önemli her yere gider ulaşabiliriz. Sana sorsalar dedim; ’parmaklarımı tercih ederim’ dedi. Çok umutsuz bir anında ise ’Müzik benim hayatım, ben müzikle varım. Hatta keşke uyanmasaydım, ben çalmayacaksam yaşamamın bir anlamı yok’ demişti. Çok üzülmüştüm."

Unutulanları çalmak istiyorum

Evinin bodrumunda beş adet saksafonu olduğunu belirten Tuna Ötenel ise evine vardığında "Unutulanlar" isimli bestesini çalmak istediğini kaydetti. Ötenel, fizyoterapisti Fecimen’e, GATA Komutanı Korgeneral Necati Özbahadır, Merkez Başhekimi Tabib Tuğgeneral Kemal Dinçer ve Merkez Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Örmeci’ye teşekkürlerini iletti.

Harika çocuk harika iyileşecek

TUNA Ötenel’i tedavi süresince 45 yıllık sanatçı arkadaşı Rüştü Asyalı da yalnız bırakmadı. Sık sık ziyaretine giden Asyalı, "’Harika Çocuk’ olduğu için hastalığının iyileşmesi sürecinde de harikalar yaratacağına eminiz" diyerek şöyle konuştu: "Tuna benim çok yakın bir dostum. Yıllarca hep beraber olduk. Hastalığı ve ardından yaşanan beklenmedik süreç hepimizi şok etti. Ama inanıyoruz ki Tuna hastalığını sık sıkıya sarıldığı müziğiyle yenecektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!