Ünlü ‘çellist’in yaşam mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Ünlü ‘çellist’in yaşam mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2020 23:36

İngiliz yazar Tom Kempinski’nin, 42 yaşında ölen MS hastası ünlü çellist Jacqueline De Pre’nin yaşam öyküsünden esinlenerek yazdığı ‘Tek Kişilik Düet’, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından prömiyerle tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Oyun, yaşamın amacının yaşamın ta kendisi olduğu fikri üzerine kurulu.

Haberin Devamı

Stüdyo Sahnede prömiyeri gerçekleşen ve Lale Eren Dalsar’ın çevirdiği oyunu, Mithat Erdemli yönetti. MS hastası Stephanie Abrahams’ı Nur Yazar, psikiyatrist Feldmann’ı Mehmet Demiralp oynadı. Yazarın, sanatçının MS hastalığıyla birlikte girdiği bunalım sarmalını kaleme aldığını ve oyunda bu hastalıktan ziyade karakterin yaşadığı psikolojik travmaları daha çok gösterdiklerini ifade eden yönetmen Mithat Erdemli, “Hayatı müzik üstüne kurulu olan bir virtüözün MS hastalığı ile sanatını yapamaz hale geldiğini ve bu hayatta nasıl var olabileceği üstüne bir eser. MS hastalığının yüksek tarifini yapmamakta, daha çok yaşam mücadelesini kaybetmemek üzerine kurulu” dedi.

KONUŞMANIN GÜCÜ ÖNEM KAZANIYOR

Bir terapi gerçekte nasıl yapılıyorsa oyunun da o şekilde sahneye konduğunu anlatan psikiyatrist rolündeki Mehmet Demiralp, “Psikoterapide mimikler, hareketler, davranışların karşınızdaki üzerinde etkisi var. Konuşmanın gücüne büyük bir önem geliyor. Oyuncu olarak oturduğumuz yerden birşeyi anlatmaya çalışmak zor. Belki bazıları için sıkıcı olacak ama meraklısının seveceği, keyifli bir oyun oldu” dedi.

Ünlü ‘çellist’in yaşam mücadelesi

Oyun, 17-20-22-24-27-29-31 ekim tarihlerinde Stüdyo Sahne’de izlenebilecek.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!