Umutsuzluğa kapılmadı kansere çelme taktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2010 00:00

Meme kanserinin üstesinden inanç ve azmi sayesinde gelen 49 yaşındaki aerobik hocası Şahbenek Utin, “Öncelikle hayata bağlanmak ve hastalığa karşı dirençli olmak gerekiyor” diyor.

Haberin Devamı

KADINLARIN korkulu rüyası meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sık görülen bir hastalık. Her 10-11 kadından birinde görülen meme kanseri, erken teşhis ve inançla üstesinden gelinebilen bir kanser türü.
Meme kanserinin üstesinden inanç ve azmi sayesinde gelen 49 yaşındaki aerobik hocası Şahbenek Utin, “Önce hayata bağlanmalı ve direnmeyi öğrenmeli” diyor. Sancılı sürecin sevgi ve bilgi yumağıyla kuşatılmış bir tedaviyle daha kolay atlatıldığının altını çizen Utin, “Melek gibi yaşamama rağmen, kansere yakalandım. Umutsuzluğa kapılmadım ve bir sene süren tedavilerin ardından ona bir çelme taktım” dedi. Utin yaşadıklarını şöyle anlattı:
Sürekli kontrollerimi yapıyordum. Bu nedenle kitleyi ben fark ettim. Doktora gidip aldığım yanıt karşısında hazırlıklı olduğumu düşünmeme rağmen derinden sarsıldım. Kanser ikinci aşamadaydı ve üç gün düşünme sürem vardı. Hayatım bir film şeridi gibi geçti gözlerimin önünden. Çok mutluydum ailemle. ‘Neden ben?’ diye sordum kendi kendime. Her şeyden önce onlar için kurtulmalı, hayata daha çok sarılmalıydım.
Koruyucu cerrahi
İlk gittiğim doktor, ‘Göğsünü hemen almalıyız’ dedi. Kafama balyoz vurulmuş gibi sendeledim. Hemen araştırma yaptım, birkaç doktora daha göründüm ve organ koruyucu cerrahiye karar verdim. Göğsün alınmadığı, sadece kitlenin temizlendiği bu cerrahi tekniğinin yüzde beşlik tekrarlama riskini, göğsümü kaybetmektense göze aldım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!