Umut vadeden kitap

Güncelleme Tarihi:

Umut vadeden kitap
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 09:29

Üç yıl boyunca kolon kanseriyle mücadele eden Ayfer Savaş Aydın, aynı hastalık nedeniyle kaybettiği dayısının geride bıraktığı mektuplardan yola çıkarak ‘Rıza’ isimli bir kitap yazdı. Raflardaki yerini alan kitap, okurları duygu dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Ayfer Savaş Aydın, 2017-2019 yılları arasında kanserle çok ciddi mücadele verdi. Bu süreçte gördüğü kemoterapi ve geçirdiği ameliyatlar yüzünden mesleğinden uzaklaşmak zorunda kaldı. Yazarlık kursuna katılan Ayfer Savaş Aydın, kolon kanseri yüzünden kaybettiği dayısının yaşadığı süreci, kendi yaşadıklarıyla harmanlayarak kitaplaştırmaya karar verdi. Dayısının bıraktığı mektupların kitabına yol gösterici olduğunu dile getiren Ayfer Savaş Aydın, ‘Rıza’nın, dayısına duyduğu sevgiyi, özlemi ve hayranlığı anlamlandırdığı’ bir eser ortaya koydu. Aydın, “Ben, aynı kanserle mücadele ettim. Şanslıydım. Onun (dayımın) adına bir şeyler yapabildiğim için çok mutluyum” dedi. Aydın, kitabı yayınlandıktan sonra huzur bulduğunu ve dayısını neden bu kadar sevdiğini anlamlandırmış olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Umut vadeden kitap

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

‘Rıza’, Ayfer Savaş Aydın’ın dayısının biyografik hikâyesini, mektuplardan alıntıları ve yazarın kendi içsel yolcuğunu içeriyor. Kitap günümüzdeki yapay ilişkilerin yanı sıra ölümsüz bir aşkı, inanılmaz dostlukları, yaşam sevgisini ve vatan sevgisini vurguluyor. Aydın, kanser hastalarına umut olmayı amaçlarken erken teşhisin önemini dile getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!