Umuda pedal

Güncelleme Tarihi:

Umuda pedal
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2022 22:27

Ankara'da 2 yıl önce otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden bisiklet sporcusu Umut Gündüz'ü anmak için Kadıköy'de toplanan yaklaşık 30 bisikletli, açıklama yaparak birlikte pedal çevirdi.

Haberin Devamı

Grup adına konuşan Şimal Ertekin, "Umut Gündüz, alkollü ve yüzde yüz kusurlu olduğu tespit edilen sürücü Çağdaş Şenyüz'ün, yüksek hızla kullandığı aracıyla çarpması sonucu öldürüldü. Kaza değil cinayet olduğu bilinmesine rağmen, 4 yıl 5 ay gibi hukuka aykırı bir kararla ödüllendirildi" diye konuştu. Bisikletli ölümlerin olmadığı bir ülke için mücadele edeceklerini ifade eden Ertekin, “Ne yazık ki Umut’u andığımız şu günlerde bir yurttaşımızın daha trafik kazası sonucu ölüm haberini aldık. Öfkeliyiz, ailesine ve tüm dostlarına sabır diliyoruz. Öfkeliyiz ama yılgın değiliz. Bu kuralsızlığa, haksızlığa, insan canına kasteden düzene boyun eğmiyoruz. Umut için adalet herkes için adalet, bisikletli ölümler son bulsun” diye konuştu.

Umuda pedal


ANTRENMAN SONRASI OTOMOBİL ÇARPTI

Bisiklet sporcusu Umut Gündüz, Ankara'da 15 Temmuz 2020'de antrenman sonrası evine dönerken, Çağdaş Şenyüz yönetimindeki 06 ARN 29 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazanın ardından gözaltına alınan Şenyüz'ün 1,53 promil alkollü olduğu belirlendi. Şenyüz 4 ay tutuklu kaldı. Hakkında 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan yapılan yargılamada, 5 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, cezayı, sanığın duruşmalardaki iyi halini gözetip, indirim uygulayarak, 4 yıl 5 ay 10 güne indirdi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!