Güncelleme Tarihi:
Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 1 ay sonrasına randevu alınabildiğini, fiziki ortamın yetersiz ve havasız olduğunu, sıra bekleyenlerin hastane merdivenlerinde oturmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin sorunlara çözüm getirmesini istedi. Sıranın kendilerine gelmesi için saatlerce sıra beklemek zorunda kalan vatandaşlar, alanın yetersizliği nedeniyle hastane merdivenlerinde oturuyor. Bina içerisinin kalabalıklaşması ile hastalar havasız bir ortamda beklemek zorunda kalıyor. Vatandaşların bir başka sorunu ise randevuların yaklaşık 1 ay sonrasına verilmesi oluyor. Ankaralıların şikayetleri üzerine Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Ankara Hürriyet muhabiri, bina içerisindeki yoğunluğu görüntüledi.
YER KAPMA YARIŞI
Hastanenin dışına taşan yoğunluk, poliklinik ve acil bölümlerinde yığılmalara neden oluyor. Sıranın kendilerine gelmesi için bekleyen vatandaşlar, oturma gruplarının yetersizliği nedeniyle ayakta beklemek ya da merdivenlere oturmak zorunda kalıyor. Acil Servis önündeki kuyrukta ise çok sayıda hasta bekliyor. Ortamın havasızlığından şikayet eden hastalardan biri, “Doktorlar ve bizlere karşı olan yaklaşamlarından yana hiçbir şikayetimiz yok. Göz hastalıkları konusunda herkesin tavsiye ettiği bir hastane olduğu için buraya geliyoruz. Fakat binadaki fiziki imkanlar talebe yanıt veremiyor. Ortaya çıkan görüntüler Başkent’e yakışmıyor. Uzun süre sonrasına randevu alabiliyoruz. O gün hastaneye geldiğimizde havasızlıkla mücadele edip, oturabilmek için yer kapma yarışına girmek zorunda kalıyoruz. Yetkililer, hastanenin koşullarını iyileştirmek için girişimde bulunmalı. O zaman buradaki doktorlar da daha sağlıklı bir ortamda daha iyi hizmet verecektir” dedi. Hastanede sıra bekleyen vatandaşlar, bekleme salonunun yetersiz kalması nedeniyle ayakta ve merdiven basamaklarında oturarak sırasını takip ediyor. Acil Servis önünde oluşan yığılma, hastalara zor anlar yaşatıyor.
ULUCANLAR GÖZ TBMM GÜNDEMİNDE
CHP Ankara milletvekili Gülsün Bilgehan, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki aksaklıkları TBMM gündemine taşıdı. Bilgehan’ın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede özetle şu sorulara yer verildi. “Ulucanlar Göz Hastanesi Ek Bina’da, bir hastaya randevu için ortalama kaç ay sonraya gün verilmektedir? Sigortalı olarak tedavi görmek isteyen hiçbir hastaya altı aydan önce randevu verilmediği doğru mudur? Söz konusu Ek Bina’da, bir hekim günde ortalama kaç hastayı muayene etmektedir? Son bir ayda doktor başına düşen hekim sayısı kaçtır? Son verilere göre, Ankara genelindeki devlet hastanelerinde bir hekimin muayene ettiği hasta sayısı günlük ve aylık olarak ortalama ne kadardır? Ulucanlar Göz Hastanesi’nde ve Ek Bina’da bu koşullar altında sağlıklı bir hizmet vermek nasıl mümkün olacaktır? Söz konusu hastanedeki sorunu çözmek için ne gibi adımlar atılacaktır?”