Ülgener: Hassas olmayan firmayı üyelikten atacağız

Güncelleme Tarihi:

Ülgener: Hassas olmayan firmayı üyelikten atacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2011 00:00

İş kazalarıyla ilgili olarak bir eğitim çalışması başlattıklarını belirten ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Ülgener, “Bu işin şakası yok” dedi.

Haberin Devamı

OSTİM ve İvedik KOBİ’lerinin üye oldukları ORSİAD, iş sağlığı ve güvenliği konusunda,“İşçimize, işimize ve kendimize sahip çıkalım” sloganı ile eğitim kampanyası başlattı. Dernek Başkanı Özcan Ülgener, “Bu işin şakası yok. Hassas olmayan firmayı dernekten ihraç edeceğiz” dedi.
Organize Sanayi Bölgeleri Sanayici İş Adamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) bölgede yaşanan iki iş kazasının ardından, iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışma başlatıyor. Kişi ve kuruluşlara yönetim sistemleri, ilkyardım, iş sağlığı ve güvenliği, kişisel ve kurumsal gelişim konularında eğitim veren CTR firması uzmanları sanayici ve işadamlarına eğitim verecek.
Semineri organize eden ORSİAD, eğitim süreci sonrası oluşturduğu heyetle üye firmalarda denetim yaparak, eksikliği bulunan firmaları önce ikaz edecek, ikazlara uymayanları ise üyelikten ihracat edecek.
ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Ülgener başlattıkları çalışma hakkında bilgi verirken, “Üyelerimizin çoğunluğunu oluşturan İvedik ve OSTİM OSB’deki kazalar hepimizi üzdü. Bu iki kazada iş sağlığı ve güvenliğine azami ölçüde dikkat edilmesine karşın, KOBİ’lerimizde iş sağlığı ve güvenliği bilincinin tam olarak yerleştirilmesi ihtiyacının olduğunu da gördük. OSTİM OSB ile işbirliği yaparak İSG konusunda üyelerimizde ve bölgedeki firmalarda farkındalık oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.
ORSİAD üyelerinin katılacağı ve 11 Mart’ta gerçekleştirilecek KOBİ’lerde İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuat Gereklilikleri ve Yaptırımlar Bilgilendirme Semineri’nde, iş sağlığı güvenliğinin sağlanmasında işverenin yükümlülükleri, iş sağlığı güvenliğinin sağlanmasında işçilerin hak ve sorumlulukları, konuları işlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!