Ulaşım zammı yargıya gitti

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım zammı yargıya gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 00:00

Yeni yılla birlikte Ankara’da toplu ulaşım ücretlerine yapılan zam, yargıya taşındı. Tüketici Hakları Derneği, asgari ücretli bir aile reisi ile bir öğrencinin aylık ulaşım bedelinin asgari ücretin üçte biri olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

ULAŞIMA yapılan zammın iptali için Tüketici Hakları Derneği, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
Bölge İdare Mahkemesi önünde toplanan Tüketici Hakları Derneği üyeleri, ulaşım zammının iptali için yaptıkları başvurun ardından bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan Tüketici Hakları Derneği Başkanı  Turhan Çakar, 1 Ocak 2011 tarihinden  itibaren uygulanmak üzere şehir merkezinde hizmet veren toplu taşım araçlarına zam yapıldığını belirterek son zaman kararının hukuku, tüketici haklarını, kamu yararını, insan haklarını ayaklar altına almak     olduğunu öne sürdü.
Üçte biri
Çakar, asgari ücretli bir aile reisi ile öğrencinin      toplam aylık ulaşım   bedelinin  asgari ücretin yüzde 33’ü olduğuna dikkat çekerek, “Uygulanması halinde,     telafisi güç ve imkansız zararların doğması ve idari işlemlerin açıkça hukuka aykırı olması nedeniyle, zam kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için bugün burada Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı’nda Ankara Büyükşehir Belediye   başkanlığı ile EGO Genel Müdürlüğü’ne Tüketici    Hakları Derneği olarak dava açmış bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Biletleri atmayın

TURHAN Çakar, vatandaşlardan ulaşım biletlerini saklamalarını isteyerek, dava kazanıldığında fazladan ödedikleri bedeli alabilmek için dernekleri tarafından hukuksal yardımda bulunulacağını ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!