Ukrayna halk şarkılarına caz yorum

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna halk şarkılarına caz yorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2023 16:57

Ukrayna asıllı sanatçı Ganna Gryniva ve grubu Ganna Ensemble, Almanya ve Ukrayna büyükelçiliklerinin iş birliği ile düzenlenen konserde sahne aldı. Konserde Gryniva, Ukrayna halk şarkılarını caz yorumla sundu.

Haberin Devamı

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen konserin ev sahipliğini Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz üstlendi. Geceye bazı büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri ve davetliler katıldı. Konser öncesi konuşan Büyükelçi Schulz, milyonlarca insanan savaştan dolayı acı çektiğini belirterek, “Rusya, bu savaşla Ukrayna kimliğini de yok etmek istiyor. Bu konserle Ukrayna dilini, kültürünü ve müzik zenginliğini kutlamak istiyoruz” dedi. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da “Bu bizim dayanışmamız için sanatla ilgili çok sembolik bir gece. Savaşın 500 günü geride kaldı. Bu çok dramatik ve korkunç bir durum. Ama aynı zamanda özgürlüğünü korumak isteyen diğer ülkeleri cesaretlendirecek bir kahramanlık öyküsü” diye konuştu. Eşi ve kızının da birkaç geceyi sığınaklarda geçirdiğini belirten büyükelçi Bodnar, çok sayıda Ukraynalı'nın savaşın ilk günlerinde bu şekilde yaşadığını ancak vazgeçmediklerini ve kazanacaklarına dair inançlarını yitirmediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Ukrayna halk şarkılarına caz yorum

Konserde, Ukraynalı sanatçı Ganna Gryniva, Ukrayna halk şarkılarını caz yorumla seslendirdi. Yaklaşık bir saat süren konser, büyük beğeni kazandı.

Ukrayna halk şarkılarına caz yorum

Vasyl Bodnar, Sheila Stanton, Jürgen Schulz

Ukrayna halk şarkılarına caz yorum

Elmas Coşkun, Gül Şenol

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!