‘Ucuza rağbet etmeyin’

Güncelleme Tarihi:

‘Ucuza rağbet etmeyin’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2022 14:53

Demetevler’deki bir imalathaneye yapılan baskında kötü şartlarda üretilen, seyyar satıcılar başta olmak üzere bazı restoran ve işletmeler için hazırlan köfteler, gözleri işletmelere çevirdi. Ankara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, vatandaşı hijyen koşullarına uygun restoranları tercih etmesi konusunda uyararak, “Ucuza rağbet etmeyin” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Demetevler’de bulunan bir imalathaneye yaptığı baskında, merdiven altı köfte imalatı yapan işletmeyi mühürlemişti. Gerçekleştirilen baskında büyükbaş hayvan ve tavuk sakatatı karıştırılarak kötü şartlarda imal edilen yaklaşık 200 kilo kıyma ve paketlenmiş 100 paket köfte bulunmuştu. Piyasaya sürülmeden ele geçirilen köftelerin seyyar satıcılar başta olmak üzere, bazı restoran ve işletmeler için hazırlandığı da öğrenilmişti. Hürriyet Ankara’nın dün ‘ÖF BE! BU NE BİÇİM KÖFTE’ manşetiyle yer verdiği haber sonrası gözler, restoran ve işletmelere çevrildi.

HİJYENE DİKKAT!

Ankara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, vatandaşı hijyen koşullarında hizmet veren, ruhsatı olan restoran ve işletmeleri tercih etmesi konusunda uyardı. Aztekin ucuz döner, köfte veya lahmacun satan restoranlara temkinli yaklaşılması gerektiğini belirtti. Aztekin, şöyle konuştu: “Vatandaşlar, bir restorana gittiğinde öncelikle gittiği yerin hijyen kurallarına uyup uymadığına dikkat etmeli. Tabii ki içinde bulunduğumuz şartlarda hayat pahalılığı kendini gösteriyor. Bu durum insanları ucuz yerlerde yemek yemeğe yönlendiriyor. Ancak köfteyi, döneri ucuza satan restoranlar sağlığı tehdit edebiliyor. Vatandaş bir restoranda 30-40 liraya köfte yiyorsa, yediği yemeğin hangi şartlarda üretildiğini de sorgulamalı.”

Haberin Devamı

‘Ucuza rağbet etmeyin’

‘RUHSATI OLAN İŞLETMELER TERCİH EDİLMELİ’

Seyyar köftecilere karşı da vatandaşı uyaran Aztekin, “Başkentte seyyar köfteciler çoğunlukla Kızılay-Sakarya Caddesi ve Ulus bölgelerinde yoğunlukta. Seyyar köftecilerin sayıları eskiye oranla azalsa da hâlâ seyyar olarak köfte satanlar var. Vatandaşın seyyar köftecilere de rağbet göstermemesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Vatandaş önce sağlığını düşünsün. Ruhsatı olan işletmelerde yemek yesin” dedi.

‘Ucuza rağbet etmeyin’

Haberin Devamı

MERDİVEN ALTINA DİKKAT!

Aztekin ayrıca merdiven altı imalathane ve işletmeleri önlemeye yönelik denetimlerin yapıldığını ancak merdiven altının önüne geçilemediğini belirterek, “Merdiven altı, kayıt dışı çalışanların nasıl ve ne şartlarda üretim yaptıklarını bilmiyoruz. Herkesin her işi yapmaya çalışması maalesef bizim sektörümüzde de kendini gösteriyor. Zaman zaman bir bakkal dükkânında bile köfte satılabildiğini görüyoruz. Bu durum kabul edilemez” diye konuştu.

YETKİ YOK

Aztekin, merdiven altı işletmelere karşı oda olarak yetkilerinin bulunmadığını belirterek, “Tespit ettiğimiz ya da odamıza gelen şikâyetleri ilgili belediyeye yazıyla bildiriyoruz. Bizim herhangi bir işletmeyi kapatma yetkimiz bulunmuyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Ucuza rağbet etmeyin’


Kötü şartlarda üretim yapılan imalathaneye yapılan baskın ‘ÖF BE! BU NE BİÇİM KÖFTE’ manşetiyle dün Hürriyet Ankara’da yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!