Ücretsiz sağlık taraması

Güncelleme Tarihi:

Ücretsiz sağlık taraması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2012 18:17

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlılara Hizmet Merkezi ile Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Çubuk Belediyesi Kültür Merkezinde ücretsiz sağlık taraması yapıldı.

Haberin Devamı

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Hizmetler ve Şefkat Evleri Şube Müdürlüğü görevlilerinden Sosyal Hizmet Uzmanı Alp Maçka yönetiminde gerçekleşen sağlık taramasında iki sağlık personeli, iki hemşire ve iki yardımcı sağlık elemanı görev aldı. Görevliler Kültür Merkezine gelen tüm vatandaşların şikayetlerini dinleyip, ücretsiz olarak sağlık taramasından geçirdiler. Erken saatlerinde başlayan sağlık taramasına çok sayıda vatandaş katıldı.

Egzersiz yapılmalı

Taramada kapsamında, tansiyon, şeker, kolesterol kontrollerinin ve geriatri hastalıkları, sistematik rahatsızlıklar, metabolik hastalıklar için de sağlık testleri yapıldığını belirten Maçka, hastaların tansiyon, kalp dolaşımı, metabolik hastalıklar, şeker hastalığı gibi rahatsızlığı olan yaşlıların egzersiz yapmalarını tavsiye ederek, diyet yapmaları gerektiğini söyledi. Maçka şunları söyledi:

Haberin Devamı

Ev temizliği hizmeti

“Yaşlı hizmet merkezi olarak her ay 33 bin üyenin evine gidip, şeker, tansiyon ve kollestrol ölçümü yapıyoruz. Ayrıca yaşlılar hizmet merkezi olarak ev temizliği, psikolojik yardım ve sosyal aktivite gibi hizmetlerde de bulunuyoruz. Çubuk’ta yapacağımız iki günlük programda da kaydettiğimiz kişilere de bu hizmetleri sunacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!