Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 00:00

10. Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde 34 ülkeden, 137 kadın yönetmenin çektiği belgesel, animasyon, uzun ve kısa metrajlı 149 film yer alacak. Festivalin bu yılki onur ödülü Müjde Ar’a verilecek.

Sheraton Otelde düzenlenen toplantıda, 10-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin tanıtımı yapıldı.

Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Halime Güner, yaptığı konuşmada, festivalin amacının kadının emeğini görünür kılmak olduğunu bildirdi.

"Uçan Süpürge Onur Ödülü"nün bu yıl Müjde Ar’a verileceğini bildiren Güner, "Bilge Olgaç Başarı Ödülleri"nin de Samiye Hün, Nevin Akkaya ve Güler Ökten’e layık görüldüğünü belirtti.

MÜJDE AR’A 4 ÖDÜL

Halime Güner, festivalin sinema bölümünde bu yılın onur ödülü sahibi Müjde Ar’ın 4 filmine yer verileceğini ifade ederek, Ar’ın unutulmaz filmleri "Afife Jale", "Asiye Nasıl Kurtulur", "Adı Vasfiye" ve "Teyzem" filmlerinin Ankaralı film severlerle buluşacağını bildirdi.

Festivalin "Bir Ülke" bölümünde bu sene Macaristan sinemasından örnekler sunulacağını belirten Güner, Macaristan sinemasının, kendi özgün dilini ve tarzını yaratmış olan Marta Meszaros ve Judith Elek gibi öncü kadın yönetmenlerin eserlerine yer verileceğini ifade etti.

Güner, festivalde, Hindistan’ın "paralel sinema" olarak adlandırılan bağımsız sinemasının en önemli temsilcilerinden biri olan Aparna Sen’in 4 filminin de gösterileceğini kaydetti.

Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo da festivalin, Macaristan’ı tanıtmak için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!