Uçan Süperge havalanıyor

Güncelleme Tarihi:

Uçan Süperge havalanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2007 00:00

10. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 10-20 mayıs günleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde bu yıl 34 ülkeden 137 kadın yönetmenin toplam 149 filmi gösterime sunulacak. Bu yılki festivalin onur ödülüne değer bulunan Müjde Ar’ın rol aldığı 4 film de seyirciyle buluşacak

UÇAN Süpürge Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 10-20 Mayıs günleri arasında seyirciyle buluşacak. Festival kapsamında 34 ülkeden 137 kadın yönetmenin toplam 149 filmi izlenime sunulacak.

10. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, yine dünyanın dört köşesinden kadın filmleriyle seyirciyi selamlamaya hazırlanıyor. 34 ülkeden 137 kadın yönetmenin çektiği toplam 149 filmin yer aldığı festival programı 14 bölümden oluşuyor.

Uçan Süpürge Onur Ödülü’ne bu yıl ünlü sinema sanatçısı Müjde Ar değer bulundu.

Festival kapsamındaki "Sinemamız" bölümünde Müjde Ar’ın başrolünü oynadığı 4 film yer alıyor. Geçen yıl hayata gözlerini yuman, kadın filmlerinin unutulmaz yönetmeni Atıf Yılmaz’ın "Adı Vasfiye" ve "Asiye Nasıl Kurtulur?" adlı filmleriyle, usta yönetmen Halit Refiğ’in "Teyzem" ve Şahin Kaygun’un ilk filmi olan "Afife Jale", festivalde seyirciyle buluşacak.

Festival kapsamındaki Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise, bu yıl seslendirme sanatçısı Nevin Akkaya ile Saniye Hün ve oyuncu Güler Ökten’e verilecek.

ÜLKE KONUĞU MACARİSTAN

Festival çerçevesindeki "Bir Ülke" bölümünün bu yılki konuğu Macaristan olacak. Her yıl bir ülkenin sinemasını yakından tanımak ve tarihsel perspektif içinde kadın yönetmenlerin filmlerini seyirciyle buluşturmak amacıyla düzenlenen bu bölümde, Macar sinemasından 5 uzun, 2 belgesel, 2 kısa ve 1 animasyon film yer alacak.

"İtalya’nın Çılgını: Lina Vertmüller" adlı bölümde de Oscar ödülü kazanan ilk kadın yönetmen olan Vertmüller’in daha önce çoğu Türkiye’de gösterim şansı bulamamış 6 filmi izleyiciyle buluşacak.

"Hindistan’ın Bağımsızı: Aparna Sen" isimli bölümde de Hindistan’ın "paralel sinema" olarak adlandırılan bağımsız sinemasının en önemli temsilcilerinden biri olan Aparna Sen’in filmleri sunulacak. Aynı zamanda gözde bir oyuncu olan Sen’in kendisini dünya sinemasına tanıtan ilk yapım olan "Chowringhee Lane 36" da dahil olmak üzere 4 filmi Ankaralı sinemaseverlerle tanışmaya hazırlanıyor.

"Balkanların Sessiz Çığlığı: Binka Jeljazkova" bölümü ise ülkesi Bulgaristan’da kadın sinemacıların öncülerinden olan Jeljazkova’nın sıradışı sinema serüvenini 2 filmle gözler önüne serecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!