Tuval biter duvar başlar

Güncelleme Tarihi:

Tuval biter duvar başlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 01:11

“Tuvalin yetmediği yerde duvarlar başlar” diyen sahne ressamı Özgür Usta, bir alışveriş merkezinin duvarlarında müziğin tarihini buluşturdu.

Haberin Devamı

Devlet Opera ve Balesi’nde sahne ressamı olarak görev yapan Özgür Usta, Panora AVM’nin yenilenen amfi tiyatrosunun duvarlarına müzik tarihini resmediyor.
Girişteki Piri Reis Haritası’ndan hareketle bu çalışmaya başladığını söyleyen Usta, “Resme başlamadan önce müziğin de tarihsel sürecini araştırdım. Olayı, sanki bir yolculuğa çıkılmış ve yeni keşfedilen yerlerle birlikte; hiç keşfedilmemiş, aslında her birimizin tanık olduğu, ‘evet bunlar da vardı ve halen de var’ diyeceğimiz bir konu üzerine kurdum. Piri Reis Haritası’yla başladım ama sonlara doğru artık elektronik müzikler var. Hem geçmişin özlemini hem de hem de klasiği bir arada verme fikri vardı. Ama sonlara doğru kurguyu biraz daha değiştirerek, biraz daha hareketli hale getirerek, günümüz müziğiyle birlikte vermek istedim” dedi.

Haberin Devamı

TUVALLERİN YETMEDİĞİ YERDE DUVARLAR

Okul zamanında duvarlara resim yapmaya başladığını söyleyen Özgür Usta, tuvallerin yetmediği yerlerde duvarların kendisine daha büyük rahatlık verdiğini dile getirdi. Usta, şöyle devam etti:
“Kendimi, yapmak istediklerimi daha kolay uygulayabilir bir şekilde buldum. Ancak bu sefer de mekan problemleri yüzünü gösterdi. Çünkü duvarlar, tuval gibi kolay çalışılabilir bir alan değil. İşin teknik problemleriyle karşılaştım, ama şimdi dönüp baktığımda o problemlerin komik olduğunu düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!