‘Türkler’ Cermodern’de sahneyi sallayacak

Güncelleme Tarihi:

‘Türkler’ Cermodern’de sahneyi sallayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2010 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Yaza Merhaba Konserleri”nin 3’üncüsü Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun “Türkler” adlı gösterisine sahne olacak.

Konser bu akşam saat 21.00’de Cer Modern Ankara Modern Sanatlar Merkezi’nde başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı sanat kurumu olarak 1974’ten bugüne halk danslarını öz değerlerinden yararlanarak çağdaş sanat anlayışına dayanan bir yorumla uygulayan Devlet Halk Dansları Topluluğu, yepyeni bir yapım ile sanatseverlerin karşısına çıkacak. Topluluğun son çalışması “Türkler” Dans Gösterisi, Türklerin tarih sahnesine ilk çıkışlarından başlayarak Hunlar, Göktürkler, Uygurlar, diğer Türk boyları ve devletleri, Büyük Selçuklular, Osmanlılar ve genç Türkiye Cumhuriyetinin ürettiği kültürel mirasın dans ve müzikle ifadesinden oluşuyor. Eserin sanat yönetmenliğini, Devlet Halk Dansları Genel Sanat Yönetmeni O. Kemal Sekmen üstlenirken, koreografiyi “Sultans Of The Dance (Dansın Sultanları)” gösterisinin yardımcı koreografı, Hürrem Sultan Müzikali’nin yazarı ve koreografı Yıldız Çankaya yaptı. Koreograf Eserin müzik, beste ve düzenlemelerini ise Can Atilla’ya ait. Metninin yazılması ve sahneye uyarlanması aşamalarının uzman tarihçilerin danışmanlığında gerçekleştirildiği eser, 55’i dansçı, toplam 70 kişilik bir kadro ile sahneleniyor.

“Yaza Merhaba Konserleri” kapsamında sahnelenecek, “Türkler” 9 Temmuz saat 21.00’da Cer Modern Ankara Modern Sanatlar Merkezi’nde izleyenleri ile buluşacak. Ankaralılar Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun bu eserini ücretsiz olarak seyredebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!