Türkiye’nin en yükseği

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en yükseği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2020 23:45

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yapımına devam ettikleri Cumhuriyet Kulesi için, “Çamlıca 153 metre, Atakule 107 metre, Cumhuriyet Kulesi ise 186 metre ile Türkiye’nin en yüksek kulesi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yapıldıktan sonra yarım kalan ve çalışmalara yeniden başlanan Cumhuriyet Kulesi’ni Hürriyet Ankara’ya gezdirdi. Kuleyi 29 Ekim 2021’de Cumhuriyet Bayramı’nda açmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Altınok şu bilgileri verdi: “Bu projeyi bizden sonra yıkmak için ihale yapıldı, firma geldi kompresörleri çıkardı sonra ‘Ben yıkamam’ dedi vazgeçti. Özel beton kullandık. Yapı, 8.5 şiddetinde depreme dayanıklı. Tamamlanınca Ankara’yı bir taraftan Atakule’den bir taraftan Cumhuriyet Kulesi’nden çok rahat görme imkânı olacak. Önümüzdeki yıl nasip olursa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kuleyi açacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’mızı da açılışa davet edeceğiz.

Türkiye’nin en yükseği


EN AZ 1.5-2 MİLYON GELİRİ OLACAK

Başkent’e muhteşem bir eser kazandırıyoruz. Çamlıca 153 metre, Atakule 107 metre, Cumhuriyet Kulesi 186 metre ile Türkiye’nin en yüksek kulesi olacak. Şu anda çalışmalar hızla sürüyor. Öyle bir peyzaj ve çevre düzenlemesi yapacağız ki girişi bile keyif verecek. Atakule’yi Büyükşehir ile Vakıflar Bankası ortak yaptı. Biz ilçe belediyesi olarak Türkiye’de kuleyi kendi finansmanıyla yapan ilk belediyeyiz. Belediyeye de ciddi katma değer sağlayacak. Belediyenin buradan ayda en az 1.5-2 milyon geliri olacak.

40 METRELİK İKİNCİ KULE DE GELİYOR

Sancaktepe, Yükseltepe, Şehit Kubilay kesişiminde bir kule daha yapacağız. Onun da projesini hazırladık. O 40 metre yüksekliğinde olacak. Orada rakım yüksek olduğu için Atakule ve Cumhuriyet Kulesi ayağınızın altında kalıyor. Bütün Ankara ayağınızın altında kalacak. Nikâh salonu, seyir terası, restoran-kafe bölümleri var, meslek edindirme kurslarımız olacak. Kütüphane de olacak. Bütün katları dolduracağız, önümüzdeki sene ihalesini yaparız, görev süremizde tamamlayacağız.”

KULEDE NELER OLACAK

Haberin Devamı

*Yüksekliği 30 metre daha arttırılıyor.
*Cam fanus içerisinde 145 metre yükseklikte döner restoran.
*Çocuklar için uzay terası,
*Nikâh salonu, seyir terası, sergi salonu.
*Kafeterya, hediyelik eşya bölümü ve kafeler.
*Paraşütle atlama noktası.
*Kırmızı beyaz led aydınlatma.

Türkiye’nin en yükseği

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ile birlikte Cumhuriyet Kulesi’ne çıktı, devam eden çalışmayı anlattı.

ABB’YE ‘AL BAŞARILI OL’ DİYE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) çalışmalarını da değerlendiren Başkan Altınok şunları söyledi: “AK Parti ve MHP grubu olarak Büyükşehir’e ‘Al başarılı ol’ diye her türlü desteği veriyoruz. Sadece bu zamana kadar verdiğimiz borçlanma yetkisi 3 milyar 100 milyon TL. Büyükşehir’e gelen gündem maddelerinin yüzde 95’i oy birliğiyle geçiyor. 20 ayı geçtik, Ankara hizmet bekliyor, artık lafı bırakmak lazım. Seçimden önce ne söz verdiysek onu yapacağız, çamura yatmak yok. Başkentimize değer katacak projelere imza atmamız lazım. Ankara’yı nasıl geliştirir, güzelleştirir, değiştiririz, nasıl zenginleştiririz, nasıl bir cazibe merkezi yaparız, mesaimizi buna harcamalıyız.

BİRÇOK ÜLKEDEN DAHA FAZLA BÜTÇESİ VAR

Bu saatten sonra vakit icraat vakti, ağlama, şikâyet vakti değil. Biz de aynı partiden aldık ama Ankara’nın en borçlu belediyesini aldık. Ankara’da en çok faiz ödeyen belediyeyi aldık. Ama ne oldu, kısa sürede borçların çoğunu ödediğimiz gibi bir sürü yatırım yapıyoruz. Ekstra bir yerden para da gelmedi, hepsini öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de birçok ülkeden daha fazla bütçesi, ciddi bir kaynağı var. Buradaki problem kaynak yetmezliği değil kaynakların yerinde, verimli, düzgün kullanılmama problemidir.”

METRO İLE İLGİLİ HİÇBİR ŞEY GÖZÜKMÜYOR

Ankara’da 2-3 yıla kadar ciddi bir trafik problemi oluşacağına da dikkat çeken Altınok, “Ankara’da trafiğe yeni yatırımlar yok. Büyükşehirlerdeki trafik sorununu çözmedeki en önemli proje metrodur. Metroları yapacaksınız, istasyonların yanına da kapalı otopark inşa edeceksiniz. Şu anda metro ile ilgili hiçbir şey gözükmüyor. Eğer böyle giderse 2-3 sene sonra Ankara’nın trafiği İstanbul’un trafiğinden daha zor duruma gelecek. Araç sayısı çoğalıyor, yollar yetmiyor, metrolar yeterli değil. Ankara’da metro ağlarını hızla çoğaltmak lazım” diye konuştu.

BİRBİRİMİZE TAHAMMÜL ETMEMİZ LAZIM

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bu ayki Meclis toplantısında AK Parti’nin önergesini kabul etmemesi nedeniyle yaşanan tartışmalara da değinen Altınok, şunları söyledi: “Kavganın kimseye yararı olmaz. Birbirimize tahammül etmemiz lazım. Meclis’e önerge veriliyorsa almak zorundayız. Büyükşehir’e düşen daha yapıcı, kucaklayıcı, hoşgörülü olmak. Bunlardan bir gürültü çıkarmanın kimseye faydası yok. Ben kendi Meclis’imizde muhalefet partisinde olan arkadaşları dinlerim, söz de veririm. Söylediklerinde eğer eksiğimiz, yanlışımız, göremediğimiz varsa ona göre bakar düzeltiriz de. Bizim Meclis’te gerginliğimiz yok. Çok olumlu ve uyumlu gidiyoruz. İsteyen istediği kadar hakarete varmadan konuşuyor. Siyaseten eleştirebilir buna saygı duymak lazım. Kavgaya dövüşe gerek kalmıyor. Orada Meclis’i yöneten belediye başkanının üslubu ve tavrı da önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!