Türkiye’nin tek çıkış noktası üretim

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin tek çıkış noktası üretim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Develi, Türkiye’nin tek çıkış noktasının üretim olduğunu söyledi.

KOBİ’lere ve Girişimcilere Sağlanan Destek ve Krediler Paneli’nin açılışında konuşan Develi, küresel ekonomik krizin sanayi üzerindeki olumsuz etkilerinin devam ettiği süreçte KOBİ’lere moral vermek amacında olduklarını belirterek, kurum ve kuruluşların KOBİ’lere desteğini arttırdığını söyledi.İhracatta KOBİ’lerin payının arttığını ifade eden Develi, şöyle konuştu:

Satarsak borç öderiz

“Elbette sorunlar da var. Türkiye’nin iç ve dış borç rakamları bizi sıkıntıya sokuyor. Bunun tek çıkışı var. Türkiye, ürettiğini satar hale gelmeli. Ürettiğini satarak bu borç ödenebilir. Türkiye’nin temel sorunlarından biri aş ve iş sorunu. Bu sorunun çözümü için girişimciliğin gelişmesi gerekir. Katma değerli ürün üretebilirsek, ürettiğimizi satarak borçlarımızı ödeyebiliriz. Daha çok üretime yönelik politikalar yürütülmeli. Türkiye’nin tek çıkış noktası üretimdir.”

KOSGEB Başkan Danışmanı Atilla Söğüt de, KOBİ’lerin 15-20 yıl öncesine göre daha şanslı olduğunu belirterek, KOBİ’lerin ekonomik etkinliklerine karşılık gelecek şekilde desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Panele, Hazine Müsteşarlığı Teşvik Uygulama Daire Başkanı Mehmet Yurdal Şahin, KOSGEB İzmir İş Geliştirme Merkezi Müdürü Kazım Akgün, Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü Kredi Pazarlama Müdür Yardımcısı Cemal Dirican ve Finansbank KOBİ Pazarlama Grup Yöneticisi Özhan Örge, konuşmacı olarak katıldı.

KOBİ’ler sanayinin yapı taşı

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da, KOBİ’lerin sanayinin yapı taşı olduğunu vurgulayarak, istihdamın çok büyük bir kısmının KOBİ kanalıyla gerçekleştiğini kaydetti. Buna rağmen KOBİ’lerin bankalardan olması gereken desteği göremediğini savunan Uğurtaş, şunları söyledi:
“Uygulanan kredi faiz oranını kabul edemiyorum. Büyük firmaların, teminat sıkıntısı olmayanların kredide desteğe ihtiyacı yok. KOBİ’lerin var. KOSGEB desteklerinin doğru noktalara gitmesi lazım. Bunların büyük kısmı ticari kesime gidiyor. Asıl istihdam yaratan sanayi sektöründeki KOBİ’lere kaynak aktarılmalı. Türkiye’nin süratle istihdam yaratan sanayiye, üretime destek çıkması lazım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!