Türkiye’nin ilk ekolojik köyü Ankara’da yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin ilk ekolojik köyü Ankara’da yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2008 00:00

Ankara Türkiye’nin ilk ekolojik köyüne ev sahipliği yapacak. 2010’da bitmesi planlanan köy insanların doğa ile içiçe yaşayıp organik tarım yapma ve at, koyun, tavuk besleme imkanı sağlayacak.

Ekolojik Muratlı Köy Projesi’yle, insanların doğa ile iç içe yaşayabileceği, stresli kent ortamından uzaklaşıp huzur duyarak toprak kültürünü tadabileceği bir yaşam tarzını hedeflediklerini söyleyen Murat Çelikel, "Köyümüz, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez özellikleri olan temiz havayı solumayı, temiz bir toprağın sağlıklı ürünlerine kavuşmayı, köy hayatının getirdiği doğayla ve çevresiyle uyumlu bir hayat tarzını sunacak" dedi. Köyün Polatlı şehir merkezine 20 km, Ankara’ya ise 58 km uzaklıkta olduğunu anlatan Çelikel şöyle konuştu:

DOĞAL MALZEME KULLANILACAK:

"Küresel ısınmanın, insan hayatına verdiği olumsuz etkilerine karşı gösterilen hassasiyete katkıda bulunmak amacıyla Ankara’da eko köyün öncülüğünü yaparak İstanbul, Antalya ve Ege bölgesi’nde proje çalışmalarını başlatacağız. Projenin merkezinde yer alacak olan, 30 bin metre karelik alanda kurulacak köy meydanında, köy çeşmesi, köy kahvesi, köy odası, tandır evi, küçük dükkanlar, restoranlar, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği konak ve ibadet yeri bulunmakta. Bununla beraber, organik sebze ve meyve yetiştiriciliğinin yapılabileceği bahçeler, üzüm bağları ve organik tarım alanları da yer alacak. Binalar, Nevşehir taşından imal edilecek. Ayrıca kerpiç ve ahşap örnek projeler de planlandı. Renkleriyle yapılarınıza doğal canlılık veren iç ve dış mekanlarda kullanılan yapı taşlarıyla sağlıklı mekanlar oluşturulacak. Toplam alan 322 bin metre kare ve 2008 yılı içerisinde projemizin yüzde 50’sinden fazlasının bitirmeyi hedefliyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!