Türkiye’nin geleceği turizm sektöründe

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin geleceği turizm sektöründe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2008 00:00

TÜROFED İkinci Başkanı ve ATİD Başkanı Seçim Aydın, iletişim ve teknolojideki gelişmeler sonucunda ülkeler ve toplumlar arasındaki mesafelerin önemini yitirdiğini, buna paralel olarak da turizm sektörünün ilerleme gösterdiğini söyledi.

27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Aydın, bu yılki Dünya Turizm Günü temasının İklim Değişikliği Mücadelesine Karşılık Turizm olduğunu ifade etti. Aydın, yayınladığı mesajda şunları söyledi:

"Her sektör ve yapılanma, ancak toplumsal destekle ve duyarlılıkla başarıyı yakalayabilir. Turizm sektörü de bu duyarlılığa en fazla ihtiyaç duyan sektörlerden birisidir. Çünkü insanlara mutluluğu, güvenliği, rahatlığı, dinlenmeyi ve bilgiyi satıyoruz. İnsanların bu yöndeki taleplerine cevap verirken, toplumun her kesimi belli bir ölçüde bu hizmete destek olmak durumunda. Çünkü ülkemizin geleceğinin sektörü turizmdir. 20. yüzyılda sanayileşme ve teknoloji ile birlikte doğal kaynakların bilinçsizce kullanılması çevre kirliliğinin boyutlarını arttırdı. Unutmayalım ki, çevre sorunları çözülmeden ve turizm bir yaşam tarzı olarak kabul edilmeden yarınların kuşaklarına ne yaşanabilecek bir çevre bırakabiliriz ne de turizmin gelecekte ülkemiz ekonomisine katkı vermesini bekleyebiliriz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!