Türkiye’de insanlar çikolatayı bilmiyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de insanlar çikolatayı bilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2011 00:00

Yaklaşık iki ay önce Akman Holding’e devredilen Patiswiss, butik çikolata sektöründe en iyi kaliteyi yakalabilmek amacıyla tüm hızıyla çalışıyor. Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Akman, “Türkiye’de insanlar çikolatayı bilmiyor” dedi.

Haberin Devamı

AKMAN Holding’e devredilen ve “mutluluk veren çikolata, değerli bir mücevher” sloganıyla faaliyet gösteren Patiswiss, butik çikolata sektöründe en iyi kaliteyi yakalabilmek amacıyla tüm hızıyla çalışıyor.

Hedeflerinin kısa zamanda büyüyerek Türkiye’nin sayılı markalarının arasında yer almak olduğunu belirten Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Akman, “İsviçre kökenli bir markayız. Ustalarımız orda eğitim görüp gelmiş çikolata ustaları. Tüm Beymen’lerde yaklaşık 3-4 yıldır Patiswiss’in ürünleri satılıyor. Hedefimiz, çikolata sektöründe büyüyen markalardan biri olmak” dedi.

Kaliteli çikolatayı bilmiyoruz

Türkiye’de insanların kaliteli çikolatayı bilmediğini, Akman Holding’in desteğiyle Patiswiss’in bu boşluğu dolduracağını ifade eden Akman, “Biz yüzde 100 çikolata üretimi yapıyoruz. 23 yıl İsviçre’de yaşadım. Orada 150-200 yıldır çikolata üretimi yapan arkadaşlarım vardı. Kaliteli çikolatayı ilk defa İsviçre’de yedim. Çikolata işiyle iç içe olduğum için bu sektöre girmek aklımın bir köşesinde her zaman vardı. Teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Bu işi para kazanmak ya da çok satmak kaygısıyla yapmıyoruz. Amacımız bu işten zevk almak ve kaliteli işlerin altına imza atmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çikolatanın hammaddesi olan kuvertiyi İsviçre’den ithal ettiklerini belirten Akman, şöyle devam etti:

“Piyasaya bakarsanız, bazı yerlerde çikolatanın oranı yüzde 10’lara kadar iniyor. Biz ise yüzde 100 çikolata üretiyoruz. İnsanlara çikolatanın ne demek olduğunu anlatmak istiyoruz.

Patiswiss’de yıllarca çok büyük yatırımlar yapılmış ve kaliteden asla ödün verilmemiş. Para kazanılmış ya da kazanılmamış fakat asla başarının peşi bırakılmamış. Durum böyle olunca da bu yolda isim yapılmış. Adı üstünde çok tatlı bir iş. İnsanlara mutluluk veren gıda maddesine şekil vermek tarifsiz bir duygu.

Sektör kötü durumda

Türkiye’de çikolata piyasası çok kötü durumda. Çikolata üreten çok sayıda firma var. Fakat iyi çikolata üreten firma yok. Öncelikle insanlar bunu anlamalı. Her çikolata aynı değil. Bizler asla sürüm çikolata yapmıyoruz. Milyonlarca üretip bir yıl boyunca o üretimi piyasaya sürmüyoruz. En güzel ürün taze olandır ve biz bunun farkındayız. Bulunduğumuz sektörde başarılı olup, insanları gerçek çikolata ile tanıştırmak istiyoruz. Fiyatı uygun olduğu için kalitesiz çikolata yemek zorunda kalan insanların sayısı azaltmak için canla başla çalışacak, yenilikleri takip edecek ve müşterilerimizin isteklerini yanıtsız bırakmayacağız.”

Haberin Devamı

Farklı hayatlara farklı konseptler

BUTİK çikolata sektöründe, müşterilerin kişisel isteklerinin ön plana çıktığının altını çizen Akman, “Özgün tasarımları lezzetle buluşturuyoruz. Lezzet kadar tasarımın ve sunuşun da önemli olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda da 65 farklı desen, 26 farklı lezzet ile çikolataseverlere çok farklı deneyimler yaşatıyoruz. Kişiye özel çzimler, desenler ile sektörde emin adımlarla ilerliyor, gelişmeleri gün gün takip ederek kendimizi geliştiriyoruz. Çikolata değil proje satıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!