Güncelleme Tarihi:
DJ Sisters projesiyle set başına geçen Fulya ve Firuze Görmüşoğlu kardeşler, Türkçe Pop’un unutulmaz şarkılarıyla dinleyenleri geçmişe götürüyor. Moda tasarımı eğitimi alarak stilistlik yapmaya başlayan Firuze ve Halka İlişkiler-Reklamcılık bölümünü bitirdikten sonra proje yöneticisi olarak kariyerine başlayan Fulya, “Müziği ve dans etmeyi çok sevdiğimiz için, DJ’lik eğitimi alıp projeyi hayata geçirdik” diyor. Hafta ortasında Ankara’da 6:45 KK sahnesinde düzenlenen 2000’ler partisinde Türkçe pop rüzgârı estiren DJ Sisters, gelecek planlarını ve müzik hikâyelerini şu sözlerle anlatıyor:
HAYALİNİ KURDUĞUMUZ SAHNE TOMORROWLAND
DJ Sisters fikri nasıl oluştu?
Müziği ve dans etmeyi çok seviyoruz. Dünya müziğini yakından takip etmemiz ve iki kardeş olarak DJ’lik yapan örnekleri görmemiz bizi bu projeye yönlendirdi. DJ’lik eğitimi alıp, projeyi hayata geçirdik.
Sizi diğer DJ’lerden ayıran en önemli özelliğiniz nedir?
Çalarken dans edip seyirciyle temas halinde olup, o enerjiyi samimi bir şekilde yakalıyor olmamız.
Hayalini kurduğunuz bir sahne var mı?
2019 yazında Küçükçiftlik Park’ta yapılan Enter The Music ve Electric Playground festivallerinde yer aldık. Bizim için çok heyecan verici bir deneyimdi. Hayalini kurduğumuz sahne ise Tommorrowland.
Sıradaki projesiniz nedir?
Prodüksiyon anlamında yapmak istediklerimiz var, bunun için gelecek kış yurt dışında eğitim almayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra enstrümantal anlamda sahnemize katmak istediklerimiz var. Özetle çokça çalışma ve eğitim.
KADIN OLMAK ZOR, ÖN YARGILARI YIKACAĞIZ
Yaptığınız müzikle ilgili nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Seyirciden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Güzel bir kitlemiz oluşmaya başladı. Kadın olmak her sektörde olduğu gibi bu sektörde de zor. Ön yargıyla yaklaşanlarla karşılaşmıyor değiliz ancak biz bu algıyı yıkacağımıza inanıyoruz.
Örnek aldığımız isim ya da ‘idolüm’ dediğiniz birileri var mı?
Nervo Music, Nina Kraviz, The Chainsmokers başarılarını örnek aldığımız isimlerin başında geliyor.
SAHNENİN DEĞİŞMEZLERİ
TARKAN, MİRKELAM, SEZEN AKSU
Sahnede mutlaka çaldığınız bir parça var mı ?
Bu çaldığımız türe göre değişiyor aslında. 90’lar ve 2000’ler... Türkçe en çok Tarkan, Mirkelam ve Sezen Aksu çalıyoruz. Yabancı müzik etkinliklerinde ise elektronik dans müziğinin önemli sanatçılarından Chainsmokers, Armin Van Buuren ve Hardwell’in şarkılarıyla misafirlerimizi eğlendirmeye çalışıyoruz.
GENÇ NÜFUS EĞLENCE KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİNE FAYDA SAĞLADI
Ankara deyince aklınız ilk ne geliyor ?
Mustafa Kemal Atatürk ve Anıtkabir. Ayrıca Ankara siyasi duruşu dışında şehir dışından gelen üniversite öğrencileri dolayısıyla da genç nüfusun ağırlıklı olduğu bir kent. Bu durum, Ankara’da eğlence kültürünün gelişmesine fayda sağladı.
2000’LERİN ZAMANI GELDİ
90’lar partileri artık bir eğlence kültürü haline dönüştü, bugün farklı olarak 2000’ler partisiyle sahnedesiniz. 2000’leri 90’lar Türkçe pop gecelerinden ayıran en belirgin özelliği nedir?
Türkiye’de 90’lar ve 2000’ler popun genel bir dinleyici kitlesi var. 90’lardaki şarkılarla 2000’ler arasında; şarkı temposu ve altyapı farkı var. 2000’ler çok hızlı değişen müzikler. Zamanı geldi niye 90’lar oluyorsa 2000’ler olmasın dedik.