Türk ve İtalyan bilimadamları çevre için çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk ve İtalyan bilimadamları çevre için çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 00:00

GAZİ Üniversitesi ve Tüm Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (TUBİKAM) ile İtalyan Urbino Üniversitesi ve SindNova iklim değişikliği, enerji tasarrufu, yenilenebilir enerji kullanımı, doğal kaynakların sürdürülebilirliği konularında ortak bir çalışma yapacak.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili ilk toplantı ise Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.
Toplantıda dünyada meydana gelen kirlilik, tükenen enerji kaynakları, iklim değişiklikleri gibi küresel çevre sorunları masaya yatırıldı.

Çevreci model

Projenin amacının Türk ve İtalyan Üniversiteleri’nin bilgi alışverişi yaparak sanayi bölgelerine çevreci gelişim modeli oluşturmak olduğunu belirten
Enstitü başkanı Prof. Dr. Bilal Toklu, oluşturulan modelin diğer sanayi bölgelerinin geliştirilmesi için de kullanılacağını aktardı.

Pilot bölge seçilecek

Proje çerçevesinde, bir İtalyan sanayi bölgesi ile bir Türk sanayi bölgesi pilot seçileceğini anlatan İtalyan heyetinden Prof. Dr. Paolo Cecchetti, “KOBİ’ler için yenilikçi karakter taşıyan İtalyan Sanayi Bölgesi’ni seçtik. KOBİ’ler dünyada en yaygın ticari oluşumlardır ve çevresel konular ile ilişkileri de oldukça fazladır. Onların çevresel yaklaşımları araştırılmalı ve yönlendirilmelidi. Biz de buraları hedef aldık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!