Güncelleme Tarihi:
Tek başına yoğun bir tadı olan ve yanında hiçbir şeye ihtiyaç duyulmayan bir kahvenin iyi kahve olduğunu söyleyen Helvacıoğlu, şunları söyledi:
ŞEKER İHTİYACI HİSSETTİRMEZ
“İyi kahve en yalın anlatımıyla şeker ihtiyacı hissettirmeyendir. Bu bütün kahve türleri için de geçerlidir. Türk Kahvesi’nde şeker, filtre kahve ve espressoda ise süt ihtiyacı hissetmemelisiniz. Aradığınız her şey kahvenin kendi lezzetinde var olmalıdır. Kahveden herhangi bir fermente tat almamalısınız. Bu da kahvenin yetiştiği coğrafya ve iklimle bağlantılıdır.”
YUMUŞAK HALE GETİRMELİYİZ
Değer verilen misafire her zaman Türk Kahvesi ikram edilir. Kırk yıllık hatırı olan acı kahveyi nasıl daha yumuşak hale getirebiliriz ki yeni jenerasyonun da Türk Kahvesi’ne olan ilgisini arttıralım? 25 farklı Brezilya Kahvesi’yle çalışmalar yaptık, bu çalışmalar sonunda 8 çeşit Türk Kahvesi çıkarmaya karar verdik. Buradaki en büyük handikaplardan biri ise yurt dışındaki insanların zamandan tasarruf etmek istemesiydi.
ZAMAN PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ
Yerli beyaz eşya firmaları tarafından üretilen telve makinesi sayesinde zaman problemi çözülmüş oldu. Bu makineler Türk Kahvesi’ni hızlı bir şekilde içime hazır hale getirebiliyor. Sonuç olarak, kahveyi dünyaya tanıtan bir millet olarak kendi kültürümüzün bir parçası olan Türk Kahvesi’ni dünyaya rahatlıkla içirebiliriz.”