Türk eğitimine yardım balosu

Güncelleme Tarihi:

Türk eğitimine yardım balosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 00:00

Ankara Uluslararası Yardım Derneği geleneksel balosu Hilton Otel’de yapıldı. Derneğin başkanlığını üstlenen Josje Hunnisett, gecede elde edilen geliri Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitim ve yardım kuruluşları yararına kullanılacağını açıkladı.

Üyelerinin büyük bir kısmını büyükelçiler, diplomatlar gibi Ankara’da yaşayan yabancıların oluşturduğu Ankara International Charities Committee (Ankara Uluslararası Yardım Derneği) geleneksel balosu Hilton Otel’de yapıldı. Bir süre önce resmileşerek dernek haline gelen yardımseverler, geceden elde edilen geliri, Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitim ve yardım kuruluşları yararına kullanacak. Bu yıl elde edilen gelirlerin büyük bir bölümü ise Van’daki okulların tamiri, yenilenmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi için harcanacak.

Yoğun çalışma başladı

Hilton Otel’deki yardım balosuna çok sayıda dernek üyesinin yanı sıra yardımseverler katıldı. Geceye Kanada Büyükelçisi Marc Bailey ve eşi Raja Bailey, Avustralya Büyükelçisi Peter Doyle ve eşi Jennifer Lee, İngiltere Büyükelçisi David Reddaway’in de aralarında bulunduğu yabancı misyon temsilcileri ile Gama Holding Onursal Başkanı Erol Üçer ve eşi Mine Üçer, Melek Güney Akpınar, Aynaz Özkaşıkçı ve Feza Sayer gibi isimler bulunuyordu. Bir süre önce resmi bir dernek haline geldiklerini anlatan Hunnisett, artık daha yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Toplanan bağışların derneğin gelirinin yüzde 50’sini oluşturduğunu vurgulayan Hunnisett, bu yardımlarla Türkiye’nin dört bir yanındaki muhtaç okullara ve eğitim kuruluşlarına katkı sağladıklarını aktardı.

Tombala çekilişi ve canlı müzik

Balonun düzenlenmesinde büyük pay sahibi isimlerden biri de dernek yöneticilerinden Amerikalı Liz Schneider oldu. Tüm hazırlıklarla yakından ilgilenen Schneider, her şeyin mükemmel olması için yoğun çaba harcamıştı. Schneider, derneğe katkı sağlayabilmek için şarap tadımı, panayır gibi etkinlikler organize ettiklerini ifade etti. Yemekle başlayan gece, tombala çekilişi ve canlı müzikle devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!