Türk aşçılara İsrail mutfağı

Güncelleme Tarihi:

Türk aşçılara İsrail mutfağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 01:05

Türk asıllı İsrailli şef Ruth Rousso, Ankara’da bir atölye çalışması yaptı. İsrail mutfağından lezzetleri Türk aşçılarla paylaşan Rousso, ülkenin zengin ve çeşitli bir mutfağının olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İsrailli ünlü şef Ruth Rousso, Türk aşçılarla biraraya geldi. Sheraton Otel’de düzenlenen workshop’ta Türk aşçılarla buluşan Rousso, İsrail mutfağından lezzetler sundu. Rousso, İsrail’in dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanın biraraya geldiği bir ülke olduğunu belirterek, “Bu insanlar, geldikleri bölgelerin yemek tekniklerini beraberinde getirdi ve İsrail çok zengin ve çeşitli bir mutfağa sahip oldu” dedi. Rousso, İsrail mutfağının Türk mutfağıyla benzer olduğunu dile getirdi. Sürekli seyahat ettiğini belirten Rousso, yanında mutlaka tahin, biber ve çeri domates götürdüğünü anlattı.

BÜYÜKELÇİLİKTE DAVET

Gündüz atölye çalışmasına katılan Ruth Rousso, akşam da İsrail Büyükelçilik rezidansında ikinci katip Yosef Levi Sfari’nin ev sahipliğinde gerçekleşen davete katıldı. Rousso, aralarında Yunanistan, Kolombiya, Gürcistan ve Bulgaristan büyükelçilerinin bulunduğu davette, başta elle bölünerek yenen ‘Challah’ isimli ekmeğin de bulunduğu bir mönü hazırladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!