Turizmde hedef çifte ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

Turizmde hedef çifte ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2024 17:12

Başkent Ankara’nın bu yaz gerçekleşen turizm verilerini değerlendiren ATİD Başkanı Birol Akman, maliyetlerin yüksek olması sebebiyle turizm hedeflerinin altında kaldıklarını söyledi. Kent için 2025 beklentilerini de dile getiren Akman, “Hedefimiz yabancı ziyaretçi sayımızı en az ikiye katlamak, yerli turist sayımızı da yüzde 20 artırabilmek” dedi. 

Haberin Devamı

Ankara’da bu yıl turizm beklentilerinin, hedeflerinin altında kaldığını ancak doluluk oranlarının geçen yılın ilk sekiz ayına oranla yüzde 15 üstünde gerçekleştiğini dile getiren Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, başkent turizmcileri olarak gelecek yıl için beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtlayan Akman, hem kente yönelik önerilerde bulundu hem de turizm verilerini paylaştı. “Yakın zamanda Ankara’ya olan direkt uçuşlarımızı da iki ya da üç katı arttırabilirsek turizmin başkenti olma yolunda çok büyük bir adım atmış oluruz” diyen Akman şunları söyledi:

Turizmde hedef çifte ziyaretçi

Haberin Devamı

EN ÇOK SAĞLIK TURİZMİ DİKKAT ÇEKİYOR

“Başkent’imizin bu yıl turizm beklentisi ne yazık ki maliyetlerin yüksek olması sebebiyle hedeflerimizin altında kaldı. Fakat doluluk açısından Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre geçen yılın ilk sekiz ayına oranla yüzde 15 üstünde gerçekleşti. Ankara’da en çok sağlık turizmi dikkat çekiyor. Üniversite hastaneleri ile beraber 20’nin üstünde hastanesi ile Türkiye’nin en yüksek kapasiteye sahip ilk iki şehrinden birisiyiz. Kültür turizmine baktığımızda ise bunun için zaten dört yıldır yoğun bir çalışma var bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Başkent Kültür Yolu Festivali’miz bütün Türkiye’den ve özellikle İç Anadolu’daki çevre illerden yoğun ilgi görüyor. Ayrıca, sağlık turizmi ve termal turizminde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’mızın ortak çalışmaları sonucunda Ankara’ya talep yoğun bir şekilde arttı. Bundan dolayı Kültür ve Turizm Bakan’ımız ve Sağlık Bakan’ımıza Ankaralı turizmciler olarak teşekkür ederiz.

Turizmde hedef çifte ziyaretçi

YERLİ VE YABANCI TURİST HEDEFİ

Ankara’da fuar ve kongre turizmini geliştirmek adına da önemli adımlar atıyoruz. Akyurt‘taki fuar alanımız yakın bir zaman diliminde tamamlanacak. Şu anda ise elimizdeki fuar alanlarının yurt dışında tanıtımı için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan’ımıza fuar alanı ile ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Ankara Ticaret Oda’mızın kurmuş olduğu Ankara kongre ofisi son iki yıldır yoğun bir şekilde yurt dışındaki kongre merkezleri ile iletişim sağlayarak Ankara’ya 2 bin, 3 bin kişinin üzerinde ki kongreleri getirebilmek adına yoğun bir çalışma temposu gerçekleştiriyor. Başkent turizmcileri olarak her yıl olduğu gibi önümüzdeki yıldan da beklentilerimiz ve hedeflerimiz çok yüksek. Yabancı ziyaretçi sayımızı en az ikiye katlamayı, yerli turist sayımızı da yüzde 20 artırabilmeyi hedefliyoruz. Toplamda da yüzde 35 seviyesini yakalayabilmek sağlık ve kültür turizmi dışında kongre ve spor turizmini geliştirmek adına da önemli adımlar atıyoruz. Ayrıca gastronomi turizminde de önemli çalışmalar yapıyoruz. Ankara’nın gastronomi alanında da potansiyeli çok yüksek. Yakın zamanda Ankara’ya olan direkt uçuşlarımızı da iki ya da üç katı arttırabilirsek turizmin başkenti olma yolunda çok büyük bir adım atmış oluruz.”

Haberin Devamı

Turizmde hedef çifte ziyaretçi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!