Güncelleme Tarihi:
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Turizm Komisyonu, Ankara, Aksaray ve Konya sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü ile ilgili bir rapor hazırladı. Şereflikoçhisar’da yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından olan Tuz Gölü’nün rekreasyonel turizm olanaklarının araştırılması talebiyle hazırlanan raporda gölün doğal yapısının tehdit altında olduğu ve görsel açıdan değer kaybettiğine dikkat çekildi. Yerel yönetimler olarak belirlenecek stratejiye katkı sağlanmasına vurgu yapılan raporda şu ifadeler yer aldı:
‘DOĞAL YAPISI TEHDİT ALTINDA’
“Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Tuz Gölü jeolojik yapısı ile öne çıkan doğal bir göldür. Tuz Gölü’nün doğal değerleri; tuz kaynağı, flora ve fauna özellikleri, doğal manzarasıdır. Turistik amaçlarla da kullanılan doğal kaynaklar, kendini yenileme gücünün üzerinde kullanıldığında geri dönüşümsüz olarak tükenebilmektedir. Doğal yapısı tehdit altında olan ve görsel açıdan değer kaybeden Tuz Gölü’nün planlanması ve yönetimine ilişkin amaç ve stratejilerin belirlenmesi öncelikli bir konudur. Türkiye’nin önemli jeolojik miras alanlarından olan Tuz Gölü’nün rekreasyonel turizm olanaklarını belirlemek ve böylece turizm ve rekreasyon amacı ile bu alanın nasıl kullanılacağı, geliştirileceği ve yönetileceği konularına yerel yönetimler olarak katkı sağlanması komisyonumuzca uygun görülmüştür.” Rapor, geçen ay ABB Meclisi’nde tüm parti gruplarının oy birliğiyle kabul edildi.
Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü, içerisinde barındırdığı algler ve bakteriler nedeniyle pembe renge bürünüyor. Göl, hem yerli hem de yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.