Turan Emeksiz’de tek yön karmaşası

Güncelleme Tarihi:

Turan Emeksiz’de tek yön karmaşası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2007 00:00

Büyükşehir Belediyesi’nin Kuğulu Kavşağı ve alt geçit çalışmasından sonra bölgede bazı sokak ile caddeleri tek yön yapması, vatandaşları mağdur etti. Büyükşehir Belediyesi Trafik İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan tek yön uygulaması bazı sokak ve caddelerdeki vatandaşları zor durumda bıraktı.

Turan Emeksiz Sokağı sakinleri ise sokağın tek yön yapılmasından oldukça muzdarip. Semt sakinleri sokağa otobüs seferleri konması ve otopark yasağı getirilmesi ile mağdur oldu. Sokak sakinleri Valilik ve Büyükşehir Belediyesi Trafik İşleri Daire Başkanlığı ile ’yaşam haklarına müdahale edildiği’ gerekçesiyle Başbakanlık İnsan Hakları Birimi’ne mağduriyetlerini dile getirdiler. Çevre sakinleri sokağın tek yön yapılmasının büyük bir yanlışlık olduğunu belirterek bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini dile getirdiler.

TEK YÖN KARMAŞASI

Sokak sakinlerinden Meltem Çetin, sokağın tek yön yapılmasıyla birlikte tam bir trafik yoğunluğu yaşandığını söyleyerek şunları söyledi: "Turan Emeksiz Sokağı, ABD Büyükelçilik konutunun bulunduğu üst noktadan tek yönlü olarak giren taşıt trafiği ile, aynı sokağa Tunalı Hilmi yönünden giren taşıt trafiği, Irak- Suudi Arabistan- Pakistan Büyükelçilikleri’nin bulunduğu noktada kesişerek Attar Sokağa dönüyor. Karşıt yönlerden ve farklı kotlardan yaklaşan trafiğin kavşak düzenlemesi olmadan buluşması çok dar olan Attar Sokak’ta trafiğin birleşmesi, trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor.

CAN GÜVENLİĞİ YOK

Özellikle otobüs seferinin konmasıyla birlikte zaten dar olan sokakta tehlike daha da artıyor. Turan Emeksiz eğimi fazla olan bir sokak. Burada taşıt trafiğinin tek yönlü hale getirilerek hızlandırılması, ciddi can güvenliği sorunlarını doğurmaktadır. Trafiğin bu şekilde hızlandırılması sebebiyle yayaların can güvenliği neredeyse hiç kalmıyor. Özellikle kış koşullarında kaygan olan zemin yüzünden kazalar daha da artabilir.

Kişisel haklarımızı ihlal eden ve mahallemizdeki ortak koşullarımızı olumsuz etkileyen bu düzenlemenin, hiçbir olumlu tarafı bulunmuyor. Tek yön uygulaması çalışma ve yaşama huzurumuzu olumsuz yönde etkiliyor. 26 Mart tarihinde tek yön uygulaması yapıldı, akşam saatlerinde tabelalar dikildi. Ertesi gün ise hiç kimseye haber verilmeden park halindeki araçları çektiler. Yaşam hakkımıza müdahale ediyorlar. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!