Tur başladı umutlar yeşerdi

Güncelleme Tarihi:

Tur başladı umutlar yeşerdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2022 00:36

Umuda Yürüyüş Derneği Genel Başkanı Okan Keleşoğlu, kalp nakli bekleyen bir çocuğu temsil eden peluş ayısı 'Zeynep' ile birlikte motosikletiyle Türkiye turuna çıktı. Turuna Ankara’dan başlayan Keleşoğlu, 40 günde 61 ili gezerek organ bağışı için farkındalık yaratacak.

Haberin Devamı

Umuda Yürüyüş Derneği Genel Başkanı Okan Keleşoğlu, organ bağışı bekleyen hastalara dikkat çekmek ve organ bağışı çağrısında bulunmak için 'Organ Bağışı Farkındalık Sürüşü'ne Ankara'dan başladı. Keleşoğlu, 40 gün içinde kalp nakli olması gereken bir çocuğu temsil eden peluş ayısı 'Zeynep' ile birlikte 40 günde 61 ili gezecek. Keleşoğlu, 'yaşatmak için sür' sloganıyla gerçekleştireceği tura çıkmadan önce Anıtpark'ta basın mensuplarına açıklama yaptı. Keleşoğlu açıklamasında şunları söyledi:

YAŞATMAK İÇİN SÜR

“Amacımız da organ bağışına farkındalık projesini hayata geçirerek, organ bekleyenlere umut olmak oldu. 'Yaşatmak için sür' mottosuyla yola çıkarak, yaşatma için motorumla Türkiye turu yapacağım. Bu doğrultuda Türkiyede 61 ile giderek, organ bağışında bir farkındalık oluşturmaya çalışacağım. Yola Ankaradan çıkıyorum. Buradan Samsun, ardından Giresun, Artvin, Trabzon illerimizden doğu ve güneydoğu bölgelerimize de geçeceğim.”

Tur başladı umutlar yeşerdi


40 GÜN İÇERİSİNDE BİR KALP BULACAĞIZ

Keleşoğlu, motosiklette arkasında bulunan peluş ayı 'Zeynep'in aslında kalp nakli bekleyen bir çocuğu temsil ettiğine dikkat çekerek, “Zeynep, 40 gün içinde kalp nakli yapılması gereken bir hastayı temsil ediyor. 40 gün içerisinde bir kalp bulamazsak Zeynep maalesef ki vefat edecek. Ama biz Türkiye turunda bir kalp bulacağız ve böylece projemizin asıl amacı olan organ bağışının önemine dikkat çekeceğiz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!