Güncelleme Tarihi:
Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2017 faaliyet raporları önceki gün Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Raporlara CHP ve MHP grupları ‘ret’ oyu kullandı. Muhalefet grupları Ankapark, Kesikköprü suyu, Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi, ulaşım, imar ve hafriyat gibi birçok konuda eleştirilerini sıraladı. Muhalefetin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna özetle şunları söyledi:
ROMA HAMAMI’NA BAKANLIK RESTORASYONU
“Ulus Tarihi Kent Merkezi ile ilgili çalışmalar adım adım sürüyor. Projenin sürekliliğini devam ettireceğiz. Roma hamamı için de Kültür Bakanlığı’mız restorasyon çalışmalarını başlattı. Tiyatro ile ilgili olarak da işlemleri sürdürüyoruz. Akyurt’taki fuar alanının ihalesi bugünlerde gerçekleştiriliyor. Yeterlilik teklifleri alındı. Yeterli görülen firmalardan da fiyat teklifleri alınacak. Ortaklarla beraber bu konuyu takip ediyoruz.
ERYAMAN STADI BAYRAMA YETİŞTİRİLECEK
Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız bu sezonun tamamlanmasıyla birlikte yazın stadı (19 Mayıs) yıkarak hemen hızlı bir şekilde yenisini yapmak için çalışma başlatacak. Sayın Bakanımız da bu konuyu yakından takip ediyor. Eryaman’daki stadın bayramdan sonraya yetişmesi ile ilgili de çalışmaları devam ediyor. Yeni sezondan önce de bu stat faaliyete geçmiş olacak. Kesikköprü’den gelen suyun dört gün şebekeye verilmemesi konusu ise şöyle;
KESİKKÖPRÜ ELEKTRİK MALİYETİ 25 MİLYON TL
Son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranımız yeterli seviyede olmasa bile belli ölçüye geldi. Bundan dolayı ‘Kesikköprü’deki suyu durdurunca barajlardan gelen suyun tadına bakalım, tat farkını değerlendirelim’ düşüncesiyle yapıldı. (ASKİ’nin 4 gün musluktan su için çağrısı) Kesikköprü’den gelen suyun hiçbir sağlık endişesi yok. Çünkü bu da arıtmadan geçiyor. Ancak sertlik yüksek olduğundan dolayı tadı biraz tatsız. Gerede projemiz de yıl sonuna doğru hizmete girecek. Kesikköprü’den su ihtiyacımızın olmaması bizim de arzu ettiğimiz bir husus. Çünkü pompaların elektrik maliyetleri her ay 20-25 milyon mertebesinde.
ANKAPARK İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ
Ankapark’ın yapılmasının amacı Ankara’daki turizmin artırılması. Ankapark ile ilgili ‘orada ticaret yapılamaz’ ifadesinin değiştirilmesi gerekiyor. İnsanlar buraya çocukları ile gelecek, yemek yemesin mi? Sefer tasıyla mı, çay termosuyla mı gelsin. Biz burada AVM düşünmüyoruz. Lokanta, pastane olmasın mı? Hediyelik eşya satılmasın mı? Süre yetersiz. Bu sürenin 29 yıla uzatılmasıyla ilgili bu tür ticaret faaliyetlerinin yapılmasında da TBMM’de değerli muhalefet gruplarımızın milletvekilleri aracılığıyla da desteklerini bekliyoruz. Ankaramız için sizin de takiplerinizi bekliyoruz. İmar konusunda çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Buradan bir imar geçerken ret verdiğiniz bir plana, yanlış gördüğünüz bir planı daha sonra ‘düzeltelim’ dediğimizde sizin de ‘hayır’ demeniz hakikaten düşündürücü.”
CHP: MİRAS YEDİ EVLAT GİBİ
MHP: TRAFİK-ALTYAPI HÂLÂ KAOS
Faaliyet raporunun propaganda amacına yönelik olarak hazırlandığını savunan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya birçok konuda eleştiriler yönelterek, “Belediyenin 2017 mali yılı içinde 1 milyar TL’lik varlık sattığı görülmektedir. Gider bütçesinden bunu mali ve hizmet alımına yani cari giderlerin finansmanında kullandığı anlaşılmaktadır. Bu durum mirasyedi evlat gibi varlıklarını satarak geçinen hayırsız evlat görüntüsü vermektedir. 4 yıl önce Ankapark projesi görüşülürken yılda 10 milyon turist hedeflenmişti. Şimdi bu hedef ne oldu? Bunlar faaliyet raporlarında yer almamaktadır” ifadelerini kullandı. Stattan fuar alanına, ulaşımdan mali tabloya kadar birçok konuya değinen MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek ise “2014-2017 yılında yaklaşık olarak toplamda 32 milyon TL geliri olmasına rağmen bütçe kaynaklarının doğru kullanılmaması sonucunda, trafik ve altyapı konusunun hala kaosa dönüştüğü, imar konularında hala büyük sıkıntıların yaşandığı ve insanlarımızın mutsuz olduğu, yarınlara karamsar baktığı ve düzeltilmesi yönünde fazla umudunun olmadığı bir şehrin iyi yönetildiği kimse iddia edemez” dedi.