Tuna: Ulus’ta sıkıntı çekilecek

Güncelleme Tarihi:

Tuna: Ulus’ta sıkıntı çekilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2018 09:27

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Ulus’ta trafiği yer altına alarak yapılacak olan meydan projesini ameliyata benzeterek esnafın sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Tuna, “Esnaflarımız sıkıntı çekmeyecek’ dersem yanlış olur. Sıkıntının sonunda Ankara’mızın tarihi ve kültürel alanında turizm ve ekonominin gelişmesi için hem o bölgedeki hem de Ankara’daki ticaret erbabının faydasına olacak” dedi. Başkan Tuna dün katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda gündeme ilişkin özetle şunları söyledi:

POLEMİKLERE GİRMEYİ DOĞRU BULMAM

(Ulaşım ve ekmek fiyatları) Ulaşımda yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. Halk Ekmek fiyatlarında da bir artış yapmıyoruz. (Zabıtanın etiket denetimi) İlçe belediyeleri zabıtaları daha etkin bir çalışma yürütüyor. Büyükşehir zabıtası olarak il Ticaret Müdürlüğü ile birlikte titiz çalışmayı birlikte yürütüyoruz. Fiyat artışları AVM’lerde, marketlerde, pazarlarda oluyor.(Melih Gökçek ile hafriyat polemiği) Herkes her şeyi söyleyebilir. Bu tür polemikler bana yakışmaz. Bu tür polemiklere girmeyi doğru bulmam. Yapacağımız işlerimiz var. Ben hiç kimseyi hırsızlıkla suçlayamam. Gelirlerle ilgili olarak ne geliyor ne gidiyor bunların hepsini Melih bey de vatandaşlarımız da çok iyi biliyor. Yeni polemiklere sebebiyet vermek istemem. Faydası olmayan işlerle uğraşmayı çok doğru bulmuyorum. Herkes her şeyin farkında zaten fazla da uzatmaya gerek yok.

BİRİNCİ SIRADA ULAŞIM VE ALTYAPI

Haberin Devamı

(Altyapı ve metro hatları) Şu anda vatandaşın Ankara’da talep ettiği birinci sırada ulaşım ve altyapı geliyor. Ankara’da raylı sistemler yaygınlaştırılmalı. 2 metro hattı ve iki Ankaray hattının uzatılmasıyla ilgili çalışmalar var. Projeleri çalışılıyor. Ankara’nın altyapıda ciddi ihtiyaçları var. İlk yerleşim yerlerindeki hatlarda ciddi yıpranmalar var bunların yenilenmesi gerekiyor. Sel baskınlarında çok kritik olan 15 bölgede bir girişimde bulunduk. Alt yapıdaki çalışmalarımız devam edecek. (Kanal Ankara) Şehrin gelişen bölgesinde Büyükşehir’in gerçekleştirmesi gereken bir rekreasyon projesi. Adım adım yürüyor. Projenin bütün olarak ihale edilmesini düşündük. Ortasından su akacak. Ekonomik şartlarda bir düzenleme oldu. İhalesi kısa sürede olur.

ANKAPARK’TA SÖZLEŞME İMZALANDI

Haberin Devamı

(Ankapark) Sözleşmesi imzalandı. Kiralayan firma işletmelerle ilgili çalışma yürütülecek. Ne kadar erken başlarlarsa o kadar fazla gelirleri olur. Bir kaç ay içinde hizmete açılacağını düşünüyorum. (Ankapark’ta kamu zararı iddiaları) Kamunun zararı mı var kârı mı var onu Sayıştay’cılar biliyor. Bugüne kadar yapılan iş ve işlemlerle ilgili denetimler yapılıyor. (Ulus Meydanı Projesi) İnşaatın harcamalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılayacak. İnşaat ihalesini Karayolları Genel Müdürlüğü gerçekleştirecek. Büyükşehir olarak bazı hizmetleri de biz vereceğiz.

ESNAFIMIZ BU SIKINTILARI BİLİYOR

Sondaj çalışmaları devam ediyor. Projeler hazırlandıktan sonra ihalesi yapılacak. Bu bir ameliyat. Ben ‘oradaki esnaflarımız sıkıntı çekmeyecek’ dersem yanlış olur. İlla ki bir sıkıntı çekilecek. İyi bir durum olacağı için sıkıntı çekilecek. Sıkıntının sonunda Ankara’mızın tarihi ve kültürel alanında turizm ve ekonominin gelişmesi için hem o bölgedeki hem de Ankara’daki ticaret erbabının faydasına olacak. Oradaki esnafımız bu sıkıntıları biliyor. Bütün olayı kilitlemek yerine kademe kademe vatandaşı en az rahatsız edecek şekilde olacak.” Başkan Tuna ayrıca su tarifesindeki ÜFE-TÜFE düzenlemesiyle ilgili devam eden aylarda faturalara düşük fiyatların yansıyacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!