Trenlerimiz artık tatil rotası oldu

Güncelleme Tarihi:

Trenlerimiz artık tatil rotası oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2024 10:03

Turistik Tatvan Treni, Ankara’dan ikinci seferi için dün yola çıktı.

Haberin Devamı

Trenin uğurlama törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Artık trenlerimiz sadece bir seyahat aracı değil aynı zamanda sanatçılarımızın, doğaseverlerin katıldığı ve artık tatillerin planlandığı rotalar haline gelmiş durumdadır” dedi.

Trenlerimiz artık tatil rotası oldu

Ankara-Tatvan arasında işleyen Turistik Tatvan Treni’nin ikinci Seferi için dün Ankara Garı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Yalçın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar katıldı. Trenin ikinci seferine yolcuların yanı sıra gazeteci ve yazarlar da katıldı. 2019’da Ankara-Kars arasında Turistik Doğu Ekspresi’nin hizmete girdiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, “O gerçekten çok tutuldu çok rağbet gördü. Sadece insanların bir yere seyahat etmesi değil fotoğraf sanatçılarından tutun da gezgincilere kadar herkesin rağbet ettiği bir rota oldu. Ve ülkemizin sınırlarının dışına da çıktı. Ne zaman tren bilet satışımızı başlatsak, satışı başlattığımız o yıllarda hemen tükendi” dedi. Bitlis ve Diyarbakır için de talep geldiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Bu alanda çalışma yaptık ve Ankara-Diyarbakır rotasını, Ankara-Tatvan rotasını 2024 yılında eklemiş olduk. Yine aynı şekilde Kars ile Erzurum arasında bir bölgesel yolcu trenini hizmete sunduk. Ankara-Çankırı arasında da Turistik Tuz Ekspresi trenini hayata geçirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Trenlerimiz artık tatil rotası oldu

SADECE BİR SEYAHAT ARACI DEĞİL

Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin Time dergisine konu olduğuna da dikkat çeken Bakan Uraloğlu, “Buradan da anlıyoruz ki artık trenlerimiz sadece bir seyahat aracı değil aynı zamanda sanatçılarımızın doğa severlerin katıldığı ve artık tatillerin planlandığı rotalar haline gelmiş durumdadır. Canı gönülden inanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde; Konya-Adana-Konya arasında Toros Ekspresiyle, Zonguldak-Karabük Treni’yle, ya da Pamukkale Ekspresi, Ege Ekspresi, Göller Ekspresi, Güney Kurtalan Ekspresi ile ilgili düzenlemelerle yerli ve yabancı misafirlerimizin rotalarını zenginleştireceğiz” ifadelerini kullandı. Uraloğlu, bin 262 kilometrelik Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda ilk seferine 24 Haziran’da çıkan Turistik Tatvan Treni’nin, Tatvan’a giderken Elazığ’da turizm amaçlı duruş yaptığını söyleyerek, dönüş yolunda ise Sivas’ta yolcuların eşsiz vakit geçirmesine imkân sağladığının altını çizdi. Uraloğlu, Ankara’dan hareket eden ve yaklaşık 28 saat süren bir yolculuğun ardından trenin Tatvan’a ulaştığını belirterek, trenin 8 yataklı, 1 yemekli ve 1 salon vagondan oluştuğunu ve 160 kişilik kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!