Tren tekeri üretimi protokolü imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Tren tekeri üretimi protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2009 00:00

Tren tekeri üretiminin Kırıkkale’de yapılmasını öngeren proütokol TCDD ile MKEM arasında imzalandı.

KIRIKKALE’de 300 Milyon TL’lik yatırımla monoblok tren tekeri üretimi için TCDD ile MKEK arasında protokol imzalandı. Törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yatırımın 100 milyon Euro’luk bir tasarruf olduğunu vurgularken, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, protokol kapsamında yapılacak yatırım ile "Tek vardiyada 35 bin monoblok teker" üretileceğini ifade etti.

Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, MKEK’nin, TAİ ve TCDD’nin son beş yılda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini vurgulayarak, monoblok tren teker üretiminin sadece Türkiye açısından değil, Kırıkkale açısında da önemli bir yatırım olduğunu kaydetti.

Karabük’ü kurtardık

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise konuşmasında, MKEK’nin, son yıllarda verimliliğini önemli ölçüde artırdığını, gerçekleştirdiği reformlarla cirosunu geçen yıl 452 milyon dolara çıkardığını, yaptığı ihracatı ise aynı yıl 33.6 milyona ulaştırdığını belirtti. Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin savunma ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanmasının önemine işaret ederek, MKEK’nin bu çerçevede hafif ve ağır çaptaki bir çok silah projesini yürüttüğünü kaydetti.

Toplantıda, MKEK Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu, katılımcılara kurumun çalışmalarıyla ilgili brifing verdi. Önsipahioğlu, kurumun ABD, İngiltere ve Almanya gibi gelişmiş ülkeler dahil 40 ülkeye ihracat yaptığını, geçen yıl 33.6 milyon dolarlık ihracat geliri elde ettiğini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!