Trafik tatilde polis mesaide

Güncelleme Tarihi:

Trafik tatilde polis mesaide
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 14:47

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasını fırsat bilenlerin farklı şehirlere gitmesinin ardından boşalan Başkent’te, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri denetimleri arttırdı.

Haberin Devamı

Araç sayısının azalmasıyla bayram eden Ankara trafiğinde, arife gününde polis ekipleri rutin denetimler yaparken, gezici radarlarla da şehir içinde yüksek hızla otomobil kullanan sürücülere cezai işlem uygulandı. Tatil süresince trafik yoğunluğunun azaldığı, kentin ana arterleri olan Eskişehir, İstanbul, Konya ve Samsun yolları ile Anadolu ve 1071 Malazgirt bulvarlarındaki araç sayısının büyük oranda düştüğü gözlendi.

HIZ TESPİTİ VE RUTİN DENETİM

Emniyet Genel Müdürlüğü de, tatil öncesi açıkladığı ‘bayram önlemleri’ni uygulamaya başladı. Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nca görevlendirilen gezici radarlarla, İstanbul, Konya ve Eskişehir yolları ile Ankara ve 1071 Malazgirt bulvarlarında hız limitini aştığı tespit edilen sürücülere cezai işlem uygulandı. Sabah saatlerinden itibaren de Dikmen Caddesi gibi kent içi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde trafik polislerince, rutin denetimler yapıldı. Başkent’in kalbi Kızılay’da da yaya devriye ekipleri görevlendirildi.

Haberin Devamı

101 EKİP İŞ BAŞINDA

Kurban Bayramı tatili boyunca Başkent’te; toplam 361 ekip, 14 amir ve 120 polis görev alıyor. Görevlendirilen 101 şehir içi ve bölge trafik ekibi, 59 asayiş şube ekibi, 19 terör şube ekibi, 14 güvenlik şube ekibi, 28 kaçakçılık, mali, narkotik, organize ve çocuk şube ekibi, 140 asayiş devriye ekibinin yanı sıra 14 amir ile 120 polis memuru da yaya devriye olarak çalışıyor. Ayrıca Ankara’dan hareket eden yolcu otobüslerine biletli binen n sivil polisler de hem trafik görevlilerinin çalışmalarını hem de otobüs şoförlerinin kurallara uyup uymadığını kontrol ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!