Toprağa saygı için buluşma

Güncelleme Tarihi:

Toprağa saygı için buluşma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2010 00:00

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Ankara Gönüllüleri, “Toprağa Saygı Yürüyüşü” düzenledi.

Çayyolu’nda Arcadium AVM önünde toplanan kalabalık, Atapark’a kadar yürüdü. Yürüyüşe “Toprak Dede” olarak tanınan TEMA Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, TEMA Ankara İl Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, ilköğretim ve orta dereceli okulların öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile gönüllüler katıldı.

TEMA’nın hassasiyetini çok iyi anladıklarını ve özümsediklerini söyleyen Başkan Yaşar, belediye olarak Yenimahalle’de erozyona geçit vermeyeceklerini belirtti. Yaşar, göreve geldikleri günden bugüne yeşil alana önem verdiklerini ve birçok park yaptıklarını kaydetti. Ağaçlandırma çalışmalarını hassasiyetle sürdürdüklerini anlatan Yaşar, “Yaptığımız ağaçlandırma seferberliği ile bu sene sonuna kadar 100 bin ağaç Yenimahalle’de toprakla buluştu. İsteyen her vatandaşımıza da ağaç veriyoruz. Bahçelerine diksinler. İlçemizde erozyona geçit yok” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!