Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2007 00:00
Çanakkale Zaferi’nin filme aktarılması ve kültürel yozlaşmanın önlenmesine ilişkin imza kampanyaları düzenleyen Özel Ankara Aziziye Lisesi ve Özel Ayyıldız İlköğretim Okulu öğretmenleri ile öğrencileri, topladıkları imzaları Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a sundular.
Koç, öğretmenlerin kendisinden de kampanya için imza vermesini istemeleri üzerine, "Ben nasıl imzalayayım, zaten ben yapacağım bunu, ama peki destek olsun diye imzalayayım" dedi.
Öğretmenlere, "Kültür Yozlaşmasına Son" konulu imza kampanyasıyla ne amaçladıklarını soran Koç, şunları kaydetti:
"Medeniyetin ve teknolojinin aslı sende değilse, bazı tahribatlardan etkilenirsin. Bazı şeyler kendinin değilse, onun etkisi altında kalırsın. Ama müesseseler seninse onun kelimesini de sen bulursun. Sıkıntı var ama sıkıntının büyüğü, bilgisizliktir. Yozlaşmanın yok olduğunu söylemiyorum ama onun en güzel ilacı, bilime önem vermek ve çalışmaktır. Endişe edilecek şey ise cahiliyet ve tembelliktir."
3 BİN 500 İMZA Görüşmenin ardından Koç, çocuklara, üzerinde Türkiye amblemi ve yeni reklam tanıtımlarında kullanılan "T" harfi bulunan tişörtler ile şapka ve tanıtıcı yayınlardan oluşan kit hediye etti. Çocuklar da Koç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Özel Ankara Aziziye Lisesi Müdür Yardımcısı Mikail Çolak da yaptığı açıklamada, "Çanakkale Zaferi’nin Sinema Filmini İstiyoruz" sloganıyla düzenledikleri kampanyanın yanı sıra İstanbul’un fethi ve Malatya zaferi gibi konularda da
film çekilmesi için imza kampanyası yürüttüklerini söyledi.
Öğretmen, öğrenci, veli ve esnaftan yaklaşık 3 bin 500 imza topladıklarını belirten Çolak, kampanyayı genişletmeyi düşündüklerini kaydetti. Özel Ayyıldız İlköğretim Okulu’ndan kampanya sorumlusu öğretmen Ahmet Kadir Aktacir de "Kültür Yozlaşmasına Son" kampanyasına yaklaşık 2 bin 500 kişinin destek verdiğini ve bir internet sitesi de kurduklarını anlattı.
Dünya bayraklarının ilginç hikayeleri
ANKARA’da özel bir ilköğretim okulunun 7. sınıf öğrencisi Ecem Duruer, dünya bayraklarının ilginç hikayeleri ile özelliklerini derledi.
6. Sosyal Bilimler Olimpiyadı (SOBİO) basın koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olimpiyadın, "Takdim", "Forum", "İstatistik", "Proje" ve "Sahne Sanatları" olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirileceği belirtildi.
Ecem Duruer’in "Takdim" kategorisi için hazırladığı çalışmada, dünya bayraklarını incelediği ifade edilen açıklamada, bayrakların ilginç hikayeleri ve özelliklerini derlediği kaydedildi.
Minik bilim insanları emeklerini sergilediODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini "Sosyal Bilimler Şenliği"nde sergilediler.
Şenlikte, ilköğretim 2. kademe öğrencilerinin hazırladığı "
Astroloji", "Bilinçaltı", "Uğurlu Sayılar", "Nusret Mayın Gemisi ve Personeli", "Hamilelikte Anne ve Bebeğin Duygularının Bebeğin Gelecek Yaşamına Etkileri" gibi birbirinden farklı projeler yer alıyor.
Okulun Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Nurgül Uğur yaptığı açıklamada, öğrencilerin şenlikte yer alan projeler üzerinde Aralık ayından bu yana çalıştıklarını ifade etti.
Öğretmenlerin, projelerin aşamalarında öğrencilere rehberlik ettiğini söyleyen Uğur, projelerin ODTÜ’lü öğretim görevlileri tarafından oluşturulan jüri tarafından değerlendirileceğini ve 30 Nisan Pazartesi günü ise ödül töreni yapılacağını kaydetti.